Pantofii Northwave 2015 pentru ciclism şosea

01.06.2015.

La şosea, mai mult ca la orice altă disciplină a ciclismului, ai nevoie de încălţăminte adecvată pentru a pedala eficient. Pantofii dedicaţi de ciclism oferă nu doar confort sporit celui care îi poarta ci şi o eficienţă mult îmbunătăţită la pedalare. Motivul este simplu. Cu ajutorul unei perechi de pantofi speciali pentru ciclism poţi nu doar apăsa pe pedale ci şi trage mărindu-ţi chiar şi cu 50% randamentul. Iar dacă eşti avansat poţi exercita forţă la pedalare pe întreaga lungime a cercului descris de pedale. Toate acestea mulţumită pantofilor speciali care se fixează în pedale.

NORTHWAVE ROAD EXTREME TECH PLUS reprezintă vârful de gamă în ceea ce priveşte încălţămintea pentru ciclism şosea al producătorului Italian. Nu doar greutatea redusă denotă performanţă, doar 235g / pantof, ci şi restul specificaţiilor. Spre exemplu talpa este complet din carbon lucru care îi conferă rigiditate şi un transfer optim al energiei de la ciclist la bicicletă. Partea superioară este fabricată dintr-o singură bucată de material, fără cusături, pentru confort maxim al piciorului. Confortul este mărit şi mulţumită fantelor de aerisire strategic amplasate în talpă şi în partea de sus a piciorului. Strângerea pantofului pe picior se face prin sistemul de scripeţi S.L.W. 2 care permit reglarea micrometrică corecta chiar şi în timpul pedalării. Nu în ultimul rând branţul Extreme Air Evo contribuie şi el la confort printr-o potrivire perfectă pe talpa sportivului şi la ventilaţia excelentă.

01 NORTHWAVE ROAD EXTREME TECH PLUS.JPG

NORTHWAVE ROAD TORPEDO SRS sunt un pas mai jos sub vârful de gamă. Dacă nu eşti totuşi un ciclist profesionist, dar eşti amator pasionat care are nevoie de toată susţinerea din partea echipamentului atunci aceşti pantofi sunt alegerea ideală pentru tine. Închiderea se face prin 3 chingi din care două cu Velcro şi una cu cataramă S.R.S. ce permite o reglare precisă a strângerii pe picior. Talpa este de asemenea, din carbon partea superioara fiind fabricată din material PU fără cusături cu proprietăţi Biomap. Protecţia pentru călcâie este integrată, iar greutatea este de doar 278g per pantof.

02 NORTHWAVE ROAD TORPEDO SRS.JPG

NORTHWAVE ROAD SONIC SRS sunt clasificaţi în aceeaşi categorie de preţ ca Road Torpedo SRS oferind însă un design diferit. Talpa NRG Air Carbon Reinforced nu este complet din carbon însă este rigidizată cu acest material pentru a oferi performanţe similare modelelor mai scumpe la un preţ mai bun. Partea superioară este, de asemenea, fabricată dintr-un material confortabil, termo-sudat, care nu are nevoie de cusături pentru a lega panelurile între ele. Sistemul de aerisire Airflow din talpă şi suprafaţa pantofului asigură confort pe vreme însorită, iar protecţia integrată pentru călcâie asigură securitatea ciclistului. Aceşti pantofi pentru ciclism şosea au fost testaţi de Dan Mazilu, redactor la Freerider.ro.

03 NORTHWAVE ROAD SONIC SRS.JPG

Alături de NORTHWAVE ROAD SONIC 3S ajungem deja la categoria de produse accesibile adresate cicliştilor entuziaşti care nu au nevoie de performanţe extreme, dar care totuşi tind spre ele. Aceşti pantofi oferă o fixare optimă a piciorului prin folosirea a 3 benzi Velcro. Fixarea nu este atât de precisă ca la modelele anterioare, însă este suficient de bună pentru pretenţiile cicliştilor care încă nu au nevoie de atât de multă performanţă. În plus şi preţul este mai atractiv. Talpa continuă să fie întărită cu fibre de carbon, iar protecţia pentru călcâi este de asemenea prezentă.

04 NORTHWAVE ROAD SONIC 3S.jpg

NORTHWAVE ROAD VENUS sunt pantofii de ciclism şosea special creaţi pentru doamne şi domnişoare. Aceşti pantofi au fost fabricaţi ţinându-se cont de particularităţile speciale ale anatomiei feminine, al piciorului de damă. Însă nu s-a făcut rabat la calitate sau performanţe. Talpa dispune de rigidizarea specifică mulţumită fibrelor de carbon la care s-au adăugat inserţiile speciale pentru aerisire.

05 NORTHWAVE ROAD VENUS.JPG

NORTHWAVE ROAD ECLIPSE EVO – tot la capitolul încălţăminte de damă pentru ciclism avem şi următorul model disponibil în mărimile 36-43 la care se adaugă şi masurile intermediare. Talpa dispune de rigidizare cu fibră de sticlă NRG Air. Confortul este asigurat de aerisirile Airflow la care se adaugă protecţia stabilizată pentru călcâie. Închiderea se realizează folosind doua benzi Velcro.

06 NORTHWAVE ROAD ECLIPSE EVO.JPG

NORTHWAVE ROAD JET EVO reprezintă varianta pentru bărbaţi a pantofilor pentru ciclism şosea cu închidere cu doua benzi Velcro. Sunt cei mai accesibili pantofi şi presupun punctul perfect de pelcare pentru cei care doresc să treacă la următorul nivel de performanţă în ciclism. Aerisirea complexă din talpă şi de pe suprafaţa pantofului oferă un avantaj semnificativ faţă de alte mărci. Talpa nu este din carbon, de aici şi preţul accesibil, însă rigiditatea oferită de fibra de sticlă NRG Air conferă ciclistului un randament mult îmbunătăţit faţă de situaţia în care ar fi folosit pantofi normali sport.

07 NORTHWAVE ROAD JET EVO.jpg

HU | RO