Pedalează în toiul nopţii ca ziua, cu Sigma Buster 200

04.06.2015.

Desigur că indicat este să nu te prindă noaptea pe drum însă dacă se întâmplă vreodată este bine să ştii că ai la tine o lanternă de bicicletă cu care nu vei avea probleme pe traseu. Este vorba de noua Buster 200 de la Sigma o lanternă care face parte din categoria premium „Power Lights” al fabricantului german.

sigma buster 200 04.jpg

Buster 200 are o putere de 200 lumen de unde şi numele modelului. Carcasa robustă este fabricată din aluminiu, pentru disiparea eficientă a căldurii, este rezistentă la apă şi şocuri. La fel şi butonul de pornire-oprire, este solid şi dispune de protecţie la pornire accidentală. Pentru a porni lanterna trebuie să apeşi de două ori. Partea bună este că lanterna funcţionează cu acumulator Li-ION integrat aşadar nu mai trebuie să cheltuieşti tot timpul bani pe baterii noi. Acumulatorul de mare capacitate oferă următoarele autonomii de funcţionare:

2 ore (putere maxima 200 lumen);
3,5 ore (mod standard 100 lumen);
7 ore (mod economic 50 lumen);
6 ore (mod intermitent);
5,5 ore (mod intermitent rapid);
8 ore (mod SOS).

Deşi cu o capacitate mare acumulatorul se încarcă repede în doar 3 ore şi cel mai important este că lanterna poate fi încărcată chiar şi în timp ce este folosită. Spre exemplu poţi avea la tine un acumulator extern de rezervă – pe care îl poţi folosi şi la reîncărcarea telefonului, pe care să îl utilizezi în cazul în care bateria dă semne de epuizare. Însă acest lucru nu ar trebui să se întâmple întrucât Buster 200 oferă un indicator al încărcării bateriei în 2 trepte.

sigma buster 200 03.jpg

Instalarea lanternei pe ghidon se face rapid şi fără scule. Asta înseamnă că nu trebuie să te plimbi toată ziua cu lanterna pe ghidon întrucât o poţi instala seara, repede şi fără dureri de cap, doar dacă ai nevoie. Buster 200 dispune de încă un sistem suplimentar de fixare şi reglare de precizie pe orizontală pentru a putea să-ţi reglezi lanterna să lumineze exact acolo unde ai nevoie.

La doar 104 grame noua Sigma Buster 200 este una din cele mai uşoare lanterne de putere mare de pe piaţă, un lucru folositor atunci când mergi repede pe bicicletă pe un drum denivelat care solicită mult sistemul de fixare al lanternei.

HU | RO