Pentru Lampre Merida și la VUELTA două victorii de etapă

14.09.2015.
Echipa Lampre-Merida, după victoriile de etapă de la Giro și Tour, și la Vuelta a reușit să câștige etape iar ultima victorie de etapă poate fi liniștit numită evadarea anului! Cu această victorie de la Vuelta, cicliștii italieni de WorldTour sunt singurii care la toate cele trei tururi mari au reușit să câștige.
 
150915 vuelta 2
 
Ca să detaliem, la Giro d’Italia a câștigat patru etape echipa Lampre-Merida, două Sacha Modolo și câte una Diego Ulissi și Jan Polanc. La Tour de France, în urma unei etape și a unei evadări memorabile, spaniolul Ruben Plaza a trecut primul linia de sosire. La Vuelta la etapa a 13-a portughezul Nelson Oliveira în urma unei acțiuni solitare a rezolvat ca echipa fucsia nici de la acest tur să nu plece fără victorie.
 
150915 vuelta 4
 
Surpriza mare însă a urmat la etapa a 20-a, atunci când se clarifica clasamentul general și cei cu cele mai mari șanse se zbăteau pentru tricoul roșu. Pe porțiunea de 175,8 km în care există patru cățărări de categoria întâi, Ruben Plaza a atacat a doua cățărare într-un grup de evadați, însă în curând a avut tăria să ia cursa pe cont propriu atunci când încă mai erau de parcurs 115 km, ajutat fiind de bicicleta sa Merida Reacro Team.
 
150915 vuelta 3
 
Era o misiune aproape imposibilă să realizeze „evadarea –hero” adică să câștige etapa pedalând în mare parte a distanței pe cont propriu. Până la zona mai plată a reușit să acumuleze un avans de peste două minute față de urmăritori. Pe ultimele două cățărări deși distanța s-a micșorat, victoria se întrevedea la orizont. Ciclistul de la Lampre-Merida a suferit puternic pentru această victorie dar a meritat, mult timp de acum încolo se va pomeni despre această izbândă! 
 
150915 vuelta 5
 

Articol de: Takács Tamás

HU | RO