Pompele rapide cu CO2 de la Genuine Innovations

22.06.2015.

O invenţie în lumea velo ne scuteşte de o grămadă de timp pierdut în cazul nefericit al unei pene de cauciuc. Când faci o pană trebuie să scoţi roata, camera şi anvelopa să te asiguri că faci o verificare temeinică şi nu rămâne nici un spin care să găurească din nou noua cameră introdusă în roată. După ce lipeşti camera ori o înlocuieşti repede cu una nouă dacă ai la tine, începe anevoioasa procedură de umflare a roţii. Nu ar fi o problemă dacă ai avea pompa de podea de acasă care, mulţumită volumului mare de aer pe care îl introduce umflă o roată, chiar şi de mtb 29er, într-un timp scurt. Nu, trebuie să ne chinuim cu pompa mică portabilă pe care o avem în rucsac sau ataşată de bicicletă.

Aici intervine invenţia de care am vorbit mai devreme. Invenţie totuşi între ghilimele spus întrucât capsulele de CO2 le ştim de când lumea, de pe vremea când le foloseam la făcut sifon.

Genuine Innovations, din Statele Unite, dispune de o ofertă bună pentru aceste noi scule şi opţiuni de umflare a roţii. În loc să pompezi de 30-40 de ori cu o pompa compactă, chiar şi telescopică, tot ce trebuie să faci cu aceste dispozitive este să apeşi butonul sau maneta şi roata s-a umflat instantaneu. Capsulele cu CO2 sunt şi mai folositoare dacă ai ghinionul să faci o pană pe ploaie sau in timpul unui concurs.

GI Hammerhead este o pompă ce oferă utilizare foarte uşoară degajarea gazului sub presiune făcându-se uşor cu ajutorul unui buton. Se poate folosi facil cu o singură mână, iar capul pompei este compatibil cu ambele tipuri de ventil – bicicletă şi maşină. Hammerhead se poate folosi doar cu capsule ce dispun de filet şi cu o capacitate de 12, 16, 20 sau 25 grame.

GI Microflate Green este un capăt de pompă mai mic, dozarea gazului sub presiune făcându-se direct prin rotire şi fiind necesare două mâini pentru utilizare. Compatibilitatea este la fel de versatilă putând fi folosită indiferent dacă ai la bicicletă valvă auto sau velo. Microflate Green este compatibilă cu capsulele ce dispun de filet şi cu o capacitate de 12, 16, 20 sau 25 grame.

GI Ultraflate Plus este capătul de pompă care protejează mâna împotriva capsulei de CO2 care devine extrem de rece în timpul folosirii. Dozarea gazului se face convenabil apăsând pe o manetă. Ultraflate este deosebită şi pentru că dispune de protecţie împotriva apăsării accidentale. Asta înseamnă că poţi lăsa o capsulă instalată, iar aceasta nu se va descărca accidental. Este compatibilă cu ambele tipuri de valve putând fi folosite capsule cu filet cu capacităţi de 12, 16, 20 sau 25 grame.

pompa co2 genuine innovations 02.JPG

Genuine Innovations oferă şi un kit special pentru ghinioniştii care fac pană. Este vorba de GI Wallet care conţine pompa Microflate Nano, două capsule de 16 grame, două leviere pentru demontarea anvelopei de pe jantă, un set de petice autoadezive şi o husă perfectă pentru a păstra totul într-un singur loc. Capul de pompă este compatibil cu valva auto/velo şi capsule de 12, 16, 20 sau 25 grame.

pompa co2 genuine innovations 03.jpg

Dacă ai deja capul de pompă trebuie să ai cu tine în trusa de scule de urgenţă şi capsulele de rezervă în cazul în care ai nevoie pe traseu de mai mult de una. Genuine Innovations oferă capsule cu capacităţi de 16 şi 20 grame, capsule compatibile cu orice alt tip de pompa CO2 care utilizează capsule cu filet. Setul conţine două capsule de 16 sau 20 grame.

pompa co2 genuine innovations 01.jpg

HU | RO