Prima Evadare – concursul de ciclism iubit de toţi!

Poate ne hazardăm puţin când spunem „iubit de toţi” însă evident este că Prima Evadare atrage cel mai mare număr de concurenţi din România şi străinătate. Peste 3.000 de persoane s-au înscris, la start aflându-se 2.633 ciclişti, iar la finiş ajungând nu mai puţin de 2.293 concurenţi. Statisticile sunt importante şi nu de puţine ori interesante însă la Prima Evadare cel mai important este motivul pentru care cicliştii vin să se întreacă.

bikefun cst prima evadare 2015 01.jpg

Aparent un concurs fără provocări majore împrejurările pot fi înşelătoare. Este drept că nu avem căţărări nesfârşite până pe crestele munţilor unde vremea rea poate aduce lapoviţă chiar în mijlocul verii şi nici coborâri ameţitoare care împing la limită îndemânarea concurenţilor pe poteci înguste şi tehnice sau pe forestiere unde poţi atinge peste 60 kmh. Însă platul pe care îl întâlneşti de-a lungul celor 55 km de traseu îţi vor solicita resursele de energie la maximum. Şi nu doar asta însă concursul pune la încercare şi strategia de pedalare.

bikefun cst prima evadare 2015 03.jpg

Dacă te afli în frunte trebuie să ştii când să ataci şi când să stai în spate să-ţi conservi energia. Dacă eşti la mijloc nu scapi de strategia consumului de energie însă scapi de stresul unei clasări bune pe podium şi te bucuri mai mult de atmosferă. Iar dacă eşti printre ultimii tot nu scapi de consumul de energie însă te bucuri în totalitate de atmosfera de concurs şi provocările pe care ţi le oferă traseul. Aşadar un concurs pentru toată lumea indiferent de nivelul de pregătire.

bikefun cst prima evadare 2015 02.jpg

Anul acesta BikeFun a fost din nou sponsorul principal al celui mai mare maraton de ciclism cross country din Europa de Est. Prezent la start, pe traseu şi la finiş cu chackpoint-urile CST, BikeFun a oferit asistenţă tehnică tuturor celor care aveau probleme şi doreau să continue concursul.

bikefun cst prima evadare 2015 04.jpg

Dacă aveai ghinionul să faci pană trebuia doar să ai voinţa de a continua până la următorul punct tehnic CST unde mecanicii ofereau camere CST gratuite cât şi asistenţă la instalare. Cum şi anul acesta traseul de concurs a fost noroios, nu au fost putini cei care au apelat la serviciile noastre.

bikefun cst prima evadare 2015 05.jpg

Echipa noastră, NoMad Merida CST a fost prezentă la start având o evoluţie foarte bună de-a lungul concursului. Timotei Păcurar, Ionuț Sdrăilă, Árpád Kelemen, George Cristian Stan, Elisei Miron, Marian Marin, Cozmin Ditomozu, Marcian Enache-Poti, François le Galliot, Dan Leahu, Robert Străchinescu, Emese Fodor, Paul Puiu, Ciprian Muntele şi Nicoleta Silvia Dinu toţi au obţinut rezultate de care sunt mândri. Fie că s-au clasat pe podium fie că rezultatul obţinut le-a folosit drept etalon în evoluţia personală important este că fiecare a dat tot ce a avut mai bun în lupta cu sine şi adversarii.

bikefun cst prima evadare 2015 09.jpg