Prima victorie de Worldtour pentru Hermann Pernsteiner la GP Lugano

01.06.2018.

Ultimul weekend a fost memorabil pentru Bahrain Merida Pro Cycling Team, cu cele două victorii solo. Vineri Mark Padun și-a ghidat echipa spre victorie la cursa Hammer Series Limburg, iar duminică Hermann Pernsteiner a sărbătorit prima sa victorie de Worldtour la cursa de o zi GP Lugano.

GP Lugano Pernsteiner win_bettiniphoto originali 700.jpg

Weekendul trecut echipa Bahrain Merida Pro Cycling a participat la trei concursuri diferite, în Franța, Olanda și Elveția. Vincenzo Nibali alături de echipa sa pregătita pentru Turul Franței, a participat la Critérium du Dauphiné, o selecție de cățărători puternici au fost la GP Lugano, iar un amestec de sprinteri tineri și noi telente s-a dus la Hammer Series Limburg.

GP Lugano podium_bettiniphoto originali.jpg

La GP Lugano, cățărătorul austriac Hermann Pernsteiner s-a dovedit a fi arma secretă a echipei Bahrain Merida. Proaspat câștigător al locului 2 în Turul Japoniei, Pernsteiner a atacat în tura a 4a, evadând împreună cu Kristian Sbaragli. În urma lor, restul echipei Bahrain Merida s-a luptat să anihileze atacurile venite de la celelalte echipe.

Întrucât Sbaragli este cunoscut drept un finisher rapid, Pernsteiner a planificat un al 2lea atac la poalele cățărării din ultima tură. Italianul nu a mai avut energie așa că Pernsteiner a câștigat.

Cursa Hammer Series este alcătuită din trei etape, dedicată fiind echipelor. Aici, Bahrain Merida a încheiat etapa întâi pe locul întâi, cei 76,3 km aducând echipei 1370,6 puncte.

HU | RO