Prima victorie pentru Bauhaus la Bahrain Merida!

La două săptămâni după ce a împlinit vârsta de 25 ani, Phil Bauhaus reuşeşte să sărbătorească şi prima sa victorie a sezonului şi a echipei Bahrain Merida Pro Cycling Team la City Race în Mestre, cursă care a servit drept etapă deschizătoare la Adriatica Ionica Race.

În timp ce şapte ciclişti de la Bahrain Merida Pro Cycling Team mai au încă 3 zile de concurs la Turul Franţei incluzând etapa de azi , o altă parte a echipei s-a aliniat la start pentru a participa la Adriatica Ionica Race care are loc între Veneţia şi Trieste.

002.jpg

Mark Padun şi Domen Novak sunt doi ciclişti cu ambiţii pentru Clasamentul general. Cât priveşte sprinturile, Phil Bauhaus este ciclistul protejat al echipei care se poate baza pe ajutorul lui Marcel Sieberg şi Heinrich Haussler în timpul cursei. Echipa este completată de japonezul Yukiya Arashiro şi taiwanezul Chun-kai Feng cu roluri multifuncţionale în cadrul echipei.

004.jpg

În afară de finişul de pe vârf în Dolomiţi în cadrul etapei de munte, cursa Adriatica Ionica Race are în alcătuire cursa de oraş şi două etape plate, una din ele cu sectoare de pavate. Cursa de oraş din Mestre a fost ţinută seara, iar circuitul i-a favorizat pe sprinteri. Phil Bauhaus a avut concurenţă serioasă. Până acum cel mai bun rezultat al său fusese locul 2 în penultima etapă la Volta a Catalunya. De data asta însă Marcel Sieberg şi Heinrich Haussler l-au pilotat pe Bauhaus perfect spre sprint. Bauhaus a obţinut astfel victoria la bordul bicicletei sale Merida Reacto, învingându-i pe Alvaro Hodeg şi Sep Vanmarcke.

001.jpg

„Prima victorie a unei echipei noi este întotdeauna ceva special şi nu a fost uşor să obţin victoria de azi. Însă am crezut întotdeauna în mine”, spune Phil Bauhaus după victoria obţinută. „Astăzi trenul la sprint a funcţionat perfect, iar Marcel şi Heinrich în special au făcut totul posibil pentru a mă introduce în poziţia ideală în ultimele etapă şi mai ales la ultimul viraj. De aici mai departe nu a mai trebuit decât să finalizez”.

003.jpg

Adriatica Ionica Race, etapa 1: City Race Mestre (81km)
1. Phil Bauhaus, GER/BAHRAIN MERIDA PRO CYCLING TEAM    
2. Alvaro Hodeg, COL
3. Sep Vanmarcke, BEL