Primele victorii ale echipei Bahrain Merida în emisfera sudică

24.01.2017.

Construită de la zero, nu a durat mult până când Bahrain Merida Pro Cycling Team a sărbătorit prima victorie. La contratimpul individual de la Vuelta a San Juan, Ramunas Navardauskas și-a folosit puterile și a câștigat. Alti trei cicliști din echipă au terminat în Top 15.

003_resize.jpg
foto Bettini

Navardauskas și-a demonstrat aptitudinile însă și Vincenzo Nibali s-a descurcat bine cu al său loc 5 în etapa întâi. Și toate acestea le-a reușit fără să folosească bicicleta Merida Warp TT pentru contratimp. Pentru motive logistice Navardauskas s-a folosit de cursiera Merida Reacto modificată cu o extensie mai mică pentru ghidon și roată lenticulară pentru spate.

Echipa s-a folosit de cursa Vuelta a San Juan pentru a exersa susținerea pe care i-o vor acorda lui Vincenzo Nibali când vor participa la Turul Franței și Turul Italiei. La cursele din Argentina și restul cicliștilor din echipă au avut o evoluție bună. Kanstantin Siutsou a terminat pe 10, Manuele Boaro pe 12 și Voncenzo Nibali pe 13.

005_resize.jpg
foto Bettini

După cum știm, Bahrain Merida îl include și pe ciclistul Ondrej Cink, venit din mtb, de la echipa Multivan Merida. Multiplul medaliat la Campionatele mondiale a demonstrat că poate ține pasul liderul Giovanni Visconti pe ambele cățărări spre finiș. Mai mult, Cink a intrat în grupul zilei în etapa a 4a și a condus cursa pentru aproximativ 100 km.

Vuelta a San Juan, Argentina (UCI 2.1)
Etapa 3: San Juan - San Juan, 11.9km (ITT)
1. Ramunas Navardauskas, LTU/BAHRAIN MERIDA PRO CYCLING TEAM, cu 14.03 minute
2. Bauke Mollema, NED, + 0.03
3. Matthias Brändle, AUT, + 0.07

HU | RO