Revista Aktiv Radfahren a testat noua Merida Big.Nine 800, cu rezultate foarte bune

02.01.2017.

LIBERTATE EXCELENTĂ

 

BICICLETA

Roțile 29er ale bicicletei Merida Big.Nine 800 subliniază clar caracterul sportiv. Cadrul din aluminiu este gândit să fie folosit offroad la viteză mare întrucât țevile chain stay sunt aplatizate. Această formă ar trebui să ofere un flex adecvat pe teren dificil. Suspensia Fox cu o cursă de 100 mm, tuburi superioare de 32mm și prindere through axle pentru roata față, este foarte performantă.

big nine 800.PNG

De asemenea schimbarea vitzelor este lină mulțumită ghidării cablurilor, care este bine gândită. Cablul schimbătorului spate iese prin partea de sus a țevii down tube. Acest lucru face să nu mai fie nevoie ca acest cablu să fie petrecut pe dedesubtul rulmentului pedalier. Ghidonul lat de 72 cm oferă control suplimentar și oferă bicicletei, împreună cu pipa, o poziție puțin mai întinsă pe bicicletă. 

IMPRESII DE PE TRASEU

Anvelopele Continental cu al lor profil zvelt, oferă bicicletei viteză pe potecă. Pedalarea este foarte stabilă și nicio rădăcină nu zădărnicește drumul bicicletei Big.Nine. Ghidonul lat este perfect pentru viraje și oferă ceva stabilitate suplimentară. Pentru partea din spate a bicicletei, flexul din cadru este neglijabil, iar furca funcționează perfect.

VERDICT

O bicicletă pentru cele mai mari pretenții de viteză. Revista Aktiv Radfahren oferă calificativul “Kauf Tipp” – Recomandată.

 

PLUSURI

Cadru robust
Finisaje de calitate
Frâne
Furcă

Preț: 7.690 lei
Greutate: 12,3 (cu pedale)
Greutate maximă ciclist: 120 kg (aproximativ)
Mărimi cadru: 27.5”: 34cm; 29”: 38, 43, 48, 53, 58cm

HU | RO