Revista Road.cc a testat electrica Merida eSPRESSO 500

30.01.2019.

Cunoscuta revistă britanică de ciclism Road.cc, divizia electrică, a testat recent bicicleta electrică Merida eSPRESSO 500 spunând încă din start că este „o bicicletă de oraș de foarte bună calitate, echipată cu tot ce trebuie, într-un singur pachet”.

01.jpg

Modelul testat a fost cel echipat cu motorul E6100 Steps și bateria E8010, rezultând de aici un model din gama de mijloc. Însă pentru că totuși bateria face parte din gama superioară, redactorii au descoperit că aceasta rezistă o săptămână întreagă fiind folosită zilnic la drumuri de 3-8 km pe drumuri de oraș cu pante și rampe, nivelul de asistență fiind setat pe „High”.

04.jpg

„Atunci când chiar apeși în pedale, iar nivelul de asitență este setat la High, motorul care dezvoltă un cuplu de 60Nm intră cu adevărat în funcțiune”, spun redactorii. „Chiar și când rampa ajunge la 12-14%, motorul ajută în continuare”.

03.jpg

Atunci când asistența este oprită complet, pedalarea pe această bicicletă este în continuare lină. „Abia dacă îți dai seama că, atunci când pedalezi, învârți și un motor”, mărturisesc redactorii. „De foarte multe ori pedalam cu 30 kmh sau mai mult și niciodată nu am simțit că pedalez ciudat. E drept că bicicleta are greutatea de 23,6 kg însă în realitate nu se simte așa grea”.

Recenzia a fost publicată în original pe Ebiketips.road.cc și poate fi citită integral aici. Bicicleta Merida eSPRESSO 500 are prețul recomandat de 12.500 Lei și poate fi găsită în rețeaua noastră de distribuitori.

HU | RO