Salzkammergut Trophy – destinaţia pentru escapada de vară

18.04.2015.

Iubim ciclismul şi tot ce ţine de domeniul ăsta. Bicicletele în primul rând după care extindem spre trasee, regiuni vizitate, prietenii legate şi nu în ultimul rând concursuri participate. România o duce bine, spunem noi. De bine de rău există suficienţi oameni pasionaţi de subiect care organizează concursuri din varii motive. Ori pentru că le place ideea, ori pentru că au resursele financiare şi pot sau chiar cu asta se ocupă fiind firme organizatoare de evenimente.

Însă câţi dintre noi au ieşit „în afară” să vadă cum este la un concurs în Vest? Din fericire destul de mulţi, iar lucrul acesta ne încurajează şi ne convinge că ciclismul în România are un viitor asigurat.

unnamed.jpg

Orice pasionat de ciclism şi mai ales de concursuri de ciclism, ar trebui să ştie despre Salzkamemrgut Trophy, cel mai mare maraton mtb al Europei de Vest. Este concursul cu participare masivă desfăşurat în Austria într-un orăşel care nici măcar nu este mare ca să zici că oricum are participarea asigurată. Vorbim de Bad Goisern, un orăşel cu doar puţin peste 7.000 de locuitori. Fiind însă un orăşel turistic, cu munţi frumoşi şi îngrijiţi, şi iarna şi vara populaţia oraşului creşte simţitor mulţumită turismului. Spre exemplu doar anul trecut din Ungaria au fost 209 participanţi, iar din România 23 obţinându-se şi un record de participare cu 4.752 concurenţi din 44 de ţări.

Articolul in intregime poate fi citit pe Freerider.ro

HU | RO