Sentimente amestecate la final de Cape Epic 2015

20.03.2015.

La finalul maratonului pe etape din Africa de Sud, Absa Cape Epic, Rudi van Houts şi José Hermida de la MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM au trecut prin emoţii de toate felurile. În penultima zi de concurs cei doi nu se aflau în cursa pentru podium datorită problemelor stomacale pe care le acuza Hermida. Însă la finalul etapei finale cei doi s-au simţit mai bine şi au terminat pe locul 2 obţinând astfel cel de-al 3lea podium în cadrul maratonului. De-a lungul întregii săptămâni de concurs echipamentul a funcţionat la fel de perfect ca şi întreaga echipă.

absa cape epic 2015 multivan merida biking team 02.jpg

După o săptămână grea şi opt etape Absa Cape Epic a tras linie. În jurul oraşului Wellington participanţii au avut de parcurs un traseu de 71 m şi 2000 m diferenţă de nivel în penultima zi. Întrucât José Hermida încă avea probleme cu stomacul MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM a pierdut peste 20 de minute. Dar chiar şi aşa cei doi au continuat să pedaleze spre finiş păstrându-şi clasarea pe locul 4 la General.

absa cape epic 2015 multivan merida biking team 03.jpg

Pentru a pune capac peste toate în ultima zi cicliştii au avut de parcurs 92km cu o diferenţă de nivel de 1.500 m. Faptul că mai era atât de puţin până la finiş le-a dat aripi celor 2 ciclişti de la MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, Rudi van Houts şi José Hermida. În plus José Hermida se simţea mult mai bine. Acest lucru le-a permis riderilor să se afle în fruntea plutonului încă de la start. După 3 ore şi jumătate cei doi au terminat pe locul 2 la doar 5 secunde de locul întâi.

absa cape epic 2015 multivan merida biking team 05.jpg

Cape Epic, neîmblânzitul maraton din Africa de Sud a fost cu siguranţă extrem de solicitant atât pentru ciclişti, dar şi pentru echipament şi echipa tehnică deopotrivă. Ei trebuiau nu doar să aibă grijă de Hermida şi Rudi ci trebuiau să instaleze corturile în fiecare zi şi să organizeze sediul temporar al echipei pentru fiecare etapă în parte. Din acest motiv managerul echipei Fabian Aust, cei doi mecanici Ralf Tiede şi Marco Fröbe cât şi fizioterapeutul Andreas Berger merită aceleaşi felicitări pentru reuşită.

absa cape epic 2015 multivan merida biking team 04.jpg

Nu în ultimul rând eroii necuvântători ai maratonului sunt bicicletele Merida Ninety.Nine Team care au funcţionat ireproşabil şi fără probleme tehnice semnificative. Cele două biciclete full suspension de maraton le-au oferit lui Rudi şi Hermida 100 mm de suspensie şi confortul necesar pentru a parcurge cei 748 km şi 16.000 m diferenţă de nivel.

absa cape epic 2015 multivan merida biking team 01.jpg

Clasament General Absa Cape Epic 2015

1. Christoph Sauser / Jaroslav Kulhavy, SUI/CZE, 31:00.57
2. Kristian Hynek / Alban Lakata, CZE/AUT, + 10.42
3. Karl Platt / Urs Huber, GER/SUI, + 34.25
4. José Hermida / Rudi van Houts, ESP/NED, MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, + 46.50

HU | RO