Sigma: eşti gata pentru o aventură de noapte??





Toamna e bine să ai la tine totdeauna lumini faţă-spate, căci chiar dacă planul tău nu includea înseratul, oricând poate interveni ceva neprevăzut şi te trezeşti în plină noapte.
Dacă mai ai sistemul de iluminat din sezonul trecut, puţin curăţat, aranjat şi schimbat baterii sau încărcat acumulatorii şi eşti gata de ieşit în natură fără să-ţi pese de ora târzie.
 
Însă, dacă ai de gând să-ţi procuri un nou sistem de iluminat, recomandările noastre pot să te ajute în alegerea ta!



Vă prezentăm lămpile germane Sigma Sport comercializate de noi, cu cât mai multe date şi detalii, ca alegerea să fie o joacă de copil pentru tine. 
Pe lângă caracteristicile seci, desigur şi aici este valabilă zicala „gusturile nu se discută”. Sunt unii care pentru nimic în lume nu şi-ar schimba vechiul far cu halogen cu lumină caldă cu una cu LED, însă alţii urmează noul trend şi au încredere doar în tehnologia cu LED. Desigur, există şi alte motive care pot influenţa alegerea: forma, culoarea, mărimea, calitatea finisajului, etc...


Câteva informaţii utile pentru a putea interpreta corect datele din tabel:

-Există faruri care sunt proiectate pentru a fi utilizate în afara perimetrului locuit de om, în lipsa iluminatului public, adică în condiţii de beznă totală când te duci noaptea intr-o pădure densă. Aceste faruri puternice, de regulă sunt alimentate de la acumulatori din cauza unui consum mare de curent. Pentru a prelungii viaţa unei încărcări, este recomandat ca farurile puternice să aibă şi un mod de iluminat economic. Modul economic se poate folosi când există iluminat ambiental de la sistemul de iluminat public în localităţi. În acest mod când ajungi în pădure, acumulatorul farului este încă încărcat (aproape) la maxim şi nu trebuie să-ţi faci griji că rămâi în beznă în mijlocul sălbăticiei. Aceste faruri încorporează o tehnologie avansată, lucru ce se reflectă şi în preţul de achiziţie: sub 240 Lei nu vei găsi faruri recomandate pentru pedalat noaptea în pădure.

-Există faruri pentru pedalat în prezenţa iluminatului public stradal. În acest caz funcţia     principală a sistemului de iluminat al bicicletei este de a te face vizibil pentru ceilalţi participanţi în trafic şi a ilumina micile imperfecţiuni ale şoselei care se află la câţiva metrii în faţa ta. Aceste faruri sunt mai ieftine, le poţi achiziţiona la un preţ între 32 şi 240 Lei.

-În final există şi a treia categorie de faruri, care pe termen lung nu-i foloseşte la nimic unui ciclist, însă această categorie nu există în oferta Sigma, dar îl găseşti la orice magazin care vinde chinezării.



Câţiva termeni din tabel:
  • Vizibilitate / distanţă iluminată: - a nu se confunda! Prima se referă la capacitatea lămpii de a se  face remarcată în trafic pentru ceilalţi participanţi (şoferi). Al doilea termen se referă la lungimea traseului iluminat în condiţii de beznă totală de către farul de mare putere cu LED.
  • Durata bateriei: - n cazul farurilor cu baterii, acest termen variază semnificativ în funcţie de vechimea
    şi calitatea bateriei. Pentru lămpile Sigma de la fabricant vei primi întotdeauna baterii Duracell.
  • Greutate - mindig csak a lámpára vonatkoznak elemek nélkül.
  • Aquastatic  - lămpile cu această caracteristică rezistă la orice ploaie torenţială, însă dacă te decizi să verifici bicicleta cum se comportă în timpul scufundărilor de lungă durată în lacurile montane, nu te mira că lampa nu va rezista, căci nu pentru asta a fost proiectată.
  • Finisaj cu "efect de cauciuc" - se referă la un material special care acoperă lampa şi nu alunecă, este uşor de manevrat inclusiv cu mănuşi şi nu alunecă nici când ai palmele transpirate.
  • Pentru lămpile Sigma găseşti nenumărate accesorii la distribuitorii noştrii.

Tabelul în format excel(4 pagini) se poate descărca de  aici.