Test – șa urbană BikeFun NYC

19.08.2016.

Testele reprezintă cea mai bună metodă de a afla informații importante despre un produs atunci când nu poți tu personal să îl încerci. Însă și testele trebuie făcute de persoane imparțiale, care se pricep și au experiență. Pentru testul de față, unde discutăm despre șaua Bikefun NYC, am luat legătura cu Dan Mazilu, redactor la Freerider.ro și fost redactor la MBike și DirtBike. El deține o experiență bogata pentru a avea o părere obiectivă.

IMG_0013.JPG

Importanța șeii este de necontestat în timpul utilizării bicicletei. Sunt cicliști care se înțeleg foarte greu cu această piesă. Fac teste peste teste și măsurători până când găsesc una pe care să se simtă confortabil. Însă nu este întotdeauna vina șeii, care poate fi construita greșit fără  respecte nicio regula a anatomiei corpului. Poate fi și „vina” corpului respectivei persoane care are ceva particularități deosebite și pur și simplu nu se potrivește cu „media” pe care o respectă în general șeile.

IMG_0031.JPG

În cazul șeii de față Bikefun NYC partea cu confortul este rezolvată în sensul că acesta este prezent la un nivel ridicat. Trebuie totuși precizat, așa cum am spus mai sus, că acest aspect este subiectiv întrucât toți oamenii sunt diferiți. Majoritatea însă respectă anumite dimensiuni general valabile, iar șaua de față se încadrează în șabloanele care o fac să fie confortabilă pentru majoritatea cicliștilor.

IMG_0033.JPG

Pentru un nivel și mai bun de confort șaua este echipată cu tehnologia ArcTech™ care asigură elasticitatea necesară. Pentru confort sporit șaua dispune și de ZoneCut™, tehnologia care asigură distribuirea corecta și uniformă a greutății ciclistului cât și aerisirea.

Bikefun NYC este o șa mai mult urbană. Din specificații observăm că este destinată bicicletelor fixie sau single speed de oraș. Acest lucru se datorează mai mult aspectului și nu neapărat confortului sau construcției. Dimpotrivă, construcția o face cât se poate de potrivită și pentru mtb sau ciclism șosea.

Șaua este produsă practic de Velo, o companie cu renume în domeniu. Faptul că șaua este în realitate Velo ne asigură și asupra calității și nu doar a confortului.

IMG_0021.JPG

Calitate înseamnă că șaua rezistă multa vreme, nu capătă ușor urme de frecare, nu se deformează căptușeala sau railurile etc. Însă în timpul scurt în care am testat produsul nu am putut măsura acest lucru. Totuși șaua este ca nouă chiar și după ce am folosit-o la teste.

Construcția este robustă și prezintă încredere. Capitonarea cu piele sintetică asigură durabilitate în timp, iar căptușeala HighDensity promovează la rândul său confortul în timpul turelor lungi. Railurile sunt din oțel CrMo. Acest lucru nu presupune o greutate mai mică însă oferă rezistență în timp, lucru care pentru o șa de oraș este mai important. Toate aceste specificații oferă șeii o greutate măsurată de 329 grame, ușor sub greutatea menționată oficial pe site.

IMG_0015.JPG

Fiind o șa urbană aspectul este important. De ce? Motivele sunt mai mult subiective. În ultimii ani pentru bicicletele de oraș a început să fie important aspectul, personalitatea. Iar această șa oferă o personalitate specială. Fiind disponibilă în două variante de culoare, negru și maro, șaua se poate asorta cu multe culori pentru cadrul bicicletei. Mai mult, o poți asorta foarte frumos cu un set stilat de manșoane din piele sau imitație cum ar fi Ritchey Classic.

IMG_0019.JPG

Mai mult de atât, șaua Bikefun NYC oferă un aspect și mai deosebit mulțumită niturilor din cupru de foarte bună calitate prezente pe partea din spate. Așadar cu atât mai potrivită celor care doresc un aspect vintage pentru bicicleta lor.

În mers șaua s-a comportat foarte bine. Nu am simțit disconfort nici când am folosit-o pe mtb în câteva ture mai lungi. Așadar în oraș a fost excelent. Recomand această șa pentru confortul oferit, pentru aspectul deosebit, dar mai ales pentru faptul că prețul este de doar 76 lei, unul foarte mic în comparație cu ce mai găsim pe piață.

HU | RO