Test jachetă de iarnă Merida 376 GR

14.12.2015.

Recent Freerider.ro a testat jacheta de ciclism pentru iarnă Merida 376 GR. Spicuind din articol reţinem că „Până în acest moment, aşadar până la temperatura de +4 grade sunt foarte mulţumit de această jachetă” a menţionat redactorul care a realizat testul. Iată în continuare care sunt detaliile şi de ce concluzia este cât se poate de pozitivă.

 

 

Odată cu sosirea sezonului rece dacă vrem să continuăm turele şi antrenamentele pe bicicletă trebuie să ne echipăm corespunzător. Partea bună este că există o mulţime de opţiuni dintre care putem alege, de la super top-ul oferit de echipament precum Castelli, dedicat profesioniştilor sau cicliştilor care ştiu ce vor, până la echipament de nivelul Decathlon sau Lidl care oferă suficientă calitate pentru cei fără prea mari pretenţii. Undeva în jumătatea superioară al acestui clasament neoficial se află şi echipamentul Merida. Da, marca taiwaneză de biciclete nu produce doar biciclete, piese şi accesorii ci şi echipament. Din această ultimă categorie face parte şi produsul nostru de astăzi, jacheta de iarnă Merida 376 GR.

test review recenzie jacheta iarna ciclism merida 01_resize.jpg

Jacheta este gândită pentru sezonul rece, toamnă târzie şi primăvară devreme, dar şi pentru iarnă pentru cei ceva mai rezistenţi. Calitatea materialului şi al croielii o vei observa imediat ce pui mâna pe haină. Cu toate astea la început vei fi destul de sceptic cu privire la protecţia oferită împotriva frigului. Jacheta este foarte subţire şi uşoara, doar 500 grame.

 

test review recenzie jacheta iarna ciclism merida 05_resize.jpg

Însă această jachetă are câteva trucuri pe mânecă, la propriu şi la figurat. În primul rând dispune de o membrană similara vestitei Gore-Tex. Îi spune Nortex şi este o membrană anti-vânt care reglează temperatura corpului. Practic împiedică vântul să treacă de jachetă spre stratul următor de haine şi în acelaşi timp permite transpiraţiei să părăsească pielea cât şi stratul de haine îmbibat. Astfel se obţin mai multe beneficii: în primul rând vântul rece nu va scădea temperatura corpului. În al 2lea rând ştim că transpiraţia are rolul de a răci corpul însă acest lucru nu este bun iarna. Prin eliminarea transpiraţiei aceasta nu are timp să răcească corpul temperatura interioară păstrându-se. Desigur în timpul testelor primul strat de haine de lângă piele era foarte ud însă această transpiraţie putea trece mai departe prin jacheta Merida şi nu zăbovea mult în apropierea pielii.

Articolul în original a fost publicat pe Freerider.ro şi poate fi citit în întregime aici.

HU | RO