Test – Northwave Celsius 2 GTX

14.11.2015.

Recent Freerider.ro a testat noii pantofi de ciclism Northwave Celsius 2 GTX adresaţi ciclismului practicat în condiţii meteo extreme în special iarna. Potrivit recenziei pantofii au trecut cu brio testul temperaturilor reduse de pe Transfăgărăşan. Iată ce au avut de spus redactorii:

 

Northwave Celsius 2 GTX sunt pantofi de ciclism destinaţi pedalării în condiţii meteo vitrege. Fabricantul spune pe site-ul oficial că te vei simţi bine cu ei în picioare până la o temperatură extremă de -10 grade, dar şi că la plus 15 nu-ţi va fi cald. Tindem să credem aceste afirmaţii în primul rând datorită părerilor foarte bune pe care le-am găsit pe net despre versiunea anterioara a modelului Celsius. Nu mai puţin de 83 de păreri pe chainreactioncycles.com în urma cărora pantofii au primit nota 4,8 din 5! Aşadar noii Celsius 2 ar trebui să fie şi mai buni.

review test recenzie pantofi ciclism northwave celsius 2 gtx 01_resize.jpg

Pentru a afla am dat o fugă pe Transfăgărăşan unde aveam şanse mai mari de temperaturi scăzute. Sus la Bâlea Lac erau 4 grade care ne-au prins foarte bine la test. La vale, la viteze de peste 50 kmh cele 4 grade se simţeau şi mai reci. În picioare am folosit o pereche de şosete subţiri de vară pentru a testa capacitatea pantofului de a izola şi proteja, nu a şosetelor. Putem spune că pantofii s-au comportat admirabil. Dacă la deal, la plus 15 grade şi efort susţinut, nu am simţit disconfort la picioare datorită căldurii, la vale nici nu s-a pus problema de frig. Mult mai frig s-a simţit la mâini, evident, şi la corp. Aşadar pantofii au trecut cu brio primul nostru test. Dar să intrăm în detalii.

Imediat ce scoţi pantofii din cutie simţi cât de robuşti şi bine închegaţi sunt. Simţi că sunt făcuţi să reziste nu doar condiţiilor meteo dificile, dar şi unei uzuri şi utilizări intense. Încă nu avem un test „de lungă durată” însă suntem convinşi că odată ce investeşti în aceşti pantofi îi vei folosi cu succes ani la rândul. Pantofii sunt scumpi, ce să ne ascundem după deget, însă chiar şi aşa merită investiţia din cel puţin patru motive: sunt în primul rând adresaţi cicliştilor care nu stau iarna în casă ci ies pe asfalt la antrenamente sau ture cam indiferent de vreme, în al doilea rând sunt atât de solizi încât nu vei mai da banii pe alţi pantofi de iarnă ani de zile, mulţumită membranei Gore-Tex îi poţi folosi din toamnă până în primăvară şi nu în ultimul rând jumătate din compania Northwave produce echipament şi încălţăminte pentru snowboard. Aşadar italienii ar trebui să ştie ceva despre frig.

 

Articolul a fost publicat în original pe Freerider.ro şi poate fi citit integral aici.

HU | RO