Test – pompă portabilă BikeFun Floormaster

Testele la produse sunt necesare pentru a vedea cum funcționează acestea în viața de zi cu zi. Important este ca recenziile să fie făcute de cineva cu experiență și în conformitate cu destinația produsului, pentru ca rezultatul să fie folositor viitorului posesor. Dan Mazilu este un tester independent care, în calitate de redactor freelancer la editurile de profil precum Freerider.ro, DirtBike.ro și MBike.ro, deţine experienţa necesară pentru a avea o părere obiectivă. Iată ce ne-a transmis Dan în legătura cu pompa BikeFun Floormaster pe care a folosit-o în turele sale on și off-road.

01.JPG

BikeFun Floormaster este o pompă mare la prima vedere. Este fizic lungă, având 305 mm. Nu este o ciudățenie pentru că am mai întâlnit asemenea pompe mari, dar care sunt totuși portabile, fiind ușor de instalat pe bicicletă sau transportat în rucsac. Floormaster vine cu propriul suport care se fixează pe bicicletă. Este însă diferit față de suporturile “clasice” care se prind împreună cu suportul pentru bidonul de apă. La Floormaster prinderea se face în locul unui bidon de apă, deci să spunem că avem un dezavantaj aici, dacă cumva cadrul bicicletei tale acceptă doar un singur suport pentru bidonul de apă.

02.JPG

BikeFun Floormaster nu este o pompă telescopică însă mulțumită lungimii sale totale, aceasta oferă un volum de pompare similar cu una telescopică, sau chiar mai mare. Pompa este dotată cu manometru, dar care are scală măsurată doar în PSI, în loc de BAR cum este mai popular în România.

03.JPG

Spuneam că Floormaster este mare, dar poate fi instalată fără probleme în interiorul cadrului bicicletei, atâta vreme cât o faci pe țeava downtube. Dacă vrei să faci instalarea pe țeava seat-tube e posibil să nu aibă loc dacă și cadrul bicicletei este mic. Fiind mai lungă, e drept că și greutatea este mai mare. Pentru BikeFun Floormaster avem o greutate de 195 grame în comparație cu, spre exemplu 115 grame cât are o pompă portabilă mare, dar „light” sau în comparatie cu 70-80 grame cât are o pompă portabilă compactă.

05.JPG

Deci BikeFun Floormaster este mai grea și mare însă aceste atribute se transformă în avantaje când urmează să umfli o roată. Și asta pentru că pentru a umfla o anvelopă mtb de 27,5x2.20 ai nevoie de 160 pompări pentru a ajunge la 2 bar, iar pentru o roată de cursieră de 700x25c ai nevoie de doar 90 pompări pentru a o umfla la 7 bar. Presiunea maximă oferită de BikeFun Floormaster este de 120 psi / 8 bar. Este suficient pentru majoritatea bicicliștilor însă poate fi insuficient pentru unii cicliști care preferă roțile de cursieră umflate la 9-10 bar.

07.JPG

Un detaliu care mi-a plăcut este suportul pentru picior, similar pompelor mari de podea. La Floormaster ai un mic suport ce poate fi desfăcut și pe care poți ține piciorul pentru a menține pompa nemișcată pe sol. În felul ăsta nu mai e nevoie să ții cu ambele mâini pompa. În timpul acțiunii mi s-a părut mai comod acest mod de umflare.

06.JPG

Floormaster este echipată cu cap-valvă reversibil compatibil cu valvele Presta - pentru bicicletă și Schrader - pentru bicicletă și auto. Asta înseamnă că trebuie tu să deșurubezi „manual” capul de valvă pentru a alege între Presta și Schrader, spre deosebire de alte sisteme la care selecția se face automat. Nu mi se pare un capăt de țara „dezavantajul” ăsta. Dimpotrivă, acest sistem mai simplu permite un preț mai mic al pompei.

04.JPG

Per ansamblu pompa BikeFun Floormaster mi-a plăcut și am găsit-o foarte utilă în turele pe care le-am făcut. O găsesc excelentă pentru aventurile offroad și în special la turele mai lungi de trekking și touring. Este foarte bună și pentru cursiere însă pentru că aici „obiceiul” este să fii cât mai ușor și mai compact, este posibil ca unii cicliști să prefere o pompă mai mică. Sunt mulțumit și de construcție, Floormaster fiind robustă și construită din aluminiu.

Pompa BikeFun Floormaster are prețul recomandat de 139 lei și poate fi găsită în rețeaua noastră de comercianți