Totul pentru doamne si domnişoare – Colecţia Merida Juliet

22.08.2015.

Diferenţele dintre bărbaţi şi femei sunt evidente şi nu vorbim desigur doar de lungimea părului. Anatomia şi ergonomia corpului sunt specifice, iar diferenţele merg mult mai departe de ceea ce se vede cu ochiul liber. Pentru doamnele şi domnişoarele bicicliste Merida a creat Juliet, o colecţie completă de biciclete destinate sexului frumos: Juliet MTB – pentru turele sau competiţiile desfăşurate off-road, Juliet SPEEDER – pentru traseele de touring sportive sau pentru deplasările urbane rapide şi Juliet RIDE – pentru ciclistele sportive care apreciază traseele pe asfalt cu lungimi de zeci şi sute de kilometri.

 

JULIET MTB

 

Pentru 2015 am creat biciclete Juliet cu un design mai sportiv corespunzător trendului nou de 27,5” al roţii. Noul standard 27,5” întrunește avantajele mărimilor 26” și 29”, fără a avea şi dezavantajele acestora. Este agil, ușor de manevrat și are greutate mică, la fel ca un 26”, dar prezintă o siguranţă mai mare, un confort mai ridicat și are o aderenţă mai bună. Nu intenţionăm să producem biciclete 29” în variantă damă. În acest caz, considerăm că mărimea de 27,5 este optimă pentru femei.

merida juliet 7 team issue.jpg

Pornind de la diferenţele de constituţie dintre femei şi bărbaţi, modelele Juliet sunt diferite faţă de MTB-urile care nu sunt dedicate femeilor. Poziţia mai joasă oferă un sentiment de siguranţă, iar distanţa dintre șa și ghidon este mai scurtă pentru a permite o poziţie adecvată a corpului. Unghiul și poziţia tubului superior facilitează accesul pe bicicletă, fără să afecteze însă rigiditatea cadrului. Poziţia mai joasă a angrenajului pedalier permite piciorului să atingă solul mult mai uşor într–o situaţie periculoasă.

Ghidonul are o lăţime mai mică pentru a se potrivi mai bine umerilor mai puţin laţi ai femeilor. Există și alte diferenţe, de exemplu: șaua și manșoanele au o ergonomie specifică, suspensia este mai moale și bicicleta este echipată cu anvelope cu coeficient de înaintare optim.

 

JULIET SPEEDER

 

Modelele Speeder Merida din această nouă generaţie oferă multe caracteristici sport combinate cu un confort deosebit şi utilitate sporită în oraş! Datorită geometriei speciale a noilor cadre, poţi aborda un stil de pedalat sportiv obţinând un randament ridicat pe trasee lungi. Speeder este o bicicletă uşoară, rigidă şi pregătită pentru performanţă la fel ca și cursierele Merida. Diferenţa constă în faptul că Speeder are un ghidon drept, pentru cei care doresc să o utilizeze zilnic, inclusiv în jungla urbană plină de maşini. Faţă de cursiere mai are un avantaj: are anvelope cu diametru mai mare. Astfel se micşorează riscul de a face pană şi în acelaşi timp confortul este mai mare pe trasee denivelate. Anul trecut am reînnoit seria Speeder. Aceasta devenit o bicicletă confortabilă de șosea construită pe bazele modelului Ride cu ghidon drept.

merida speeder 100 juliet.jpg

O altă noutate este ghidarea la interior a cablurilor schimbătorului şi frânei spate. Această opţiune oferă bicicletei un aspect curat. Varful de gamă pentru bicicletele masculine este ocupat de două modele noi ce dispun de cadru din carbon şi frână pe disc. Aceste noi modele nu numai că arată bine, dar sunt şi foarte funcţionale: frânele disc hidraulice funcţionează bine în orice condiţii meteo, iar greutatea în plus este nesemnificativă. Modelul Speeder din aluminiu este multifuncţional: la nevoie se pot monta portbagaj, apărători sau cric.

 

JULIET RIDE

 

Modelele Merida Ride 2015 sunt realizate pentru competiţii pe drumuri mai dificile și pentru cicliștii rutieri care simt nevoia unui confort suplimentar. Bicicleta Ride combină cele mai bune caracteristici ale modelului Scultura cu o cursieră confortabilă: design care favorizează pedalatul în condiţii confortabile, tub superior înclinat pentru optimizarea elasticităţii tijei de şa şi pentru optimizarea utilizării de către doamne şi domnişoare. Modelul de top din carbon în varianta masculină are integrate în ţevile cadrului Flex-Stay „bio–fibre” pentru elasticitate superioară. De asemenea, furca faţă are caracteristici elastice excelente care nu afectează rigiditatea structurală și directivitatea precisă. Aceste modele sunt livrate cu anvelope cu lăţimea de 25 mm pentru o adaptare mai bună la condiţiile de drum nefavorabile. Dacă este nevoie se pot monta ulterior anvelope cu o lăţime mai mare, de 28 mm.

merida Ride 300 Juliet.jpg

Noutate în gama Ride carbon/aluminiu pentru 2015 este varianta cu frână pe disc, Ride Disc, ce dispune pe faţă de ax Thru-axle 15mm.

HU | RO