Victorie Bahrain-Merida la RHC

18.10.2017.
Dacă ești fan al sportului pe bicicletă, sunt mari șanse să fi auzit de competiția Red Hook Criterium, iar cei care încă nu au auzit, a venit momentul.  
   Este o competiție urbană mai specială, cu biciclete speciale, cicliști puternici și abili. Specificul pistei este că suprafața totală este mică, însă este presărată cu multe curbe dificile și în acest fel spectatorii pot urmări dintr-un singur loc aproape tot evenimentul. Ca urmare, popularitatea competiției (care a pornit în 2008 din Brooklyn) crește de la an la an. În acest an această competiție a fost organizată deja în patru orașe mari: în Londra, Barcelona, Milano, și desigur, conform tradiției, în Brooklyn.
 
171018 rhc 3
 
Lipsa frânelor și a schimbătoarelor este cel mai săritor în ochi. În lipsa schimbătoarelor, cadența poate să varieze de la o clipă în lata între 30 și 130 iar lipsa clicheților (fixed gear - fixi) supune cicliștii la o forțare în plus și la frânare/încetinire și datorită acestui aspect, pista oricum deosebit de grea devine și mai epuizantă. 
 
171018 rhc 1
 
MCa la cele mai multe curse, nici la aceasta nu doar despre competiția în sine este vorba: organizatorii construiesc în jurul cursei o întreagă sărbătoare câmpenească. Expoziție de biciclete, ciclism în mari grupe, party-uri și desigur nici evenimente de streetfood nu pot să lipsească. La concurs oricine poate să participe și în acest mod nu este de mirare că începând cu curieri și amatori înrăiți până la cicliști profesioniști toată lumea se regăsește în această mulțime pestriță, fapt care și pentru spectatori face din această manifestare una deosebit de interesantă.
 
În acest „circ” a luat parte și talentatul junior de la Team Bahrain Merida, Ivan Garcia Cortina, care a defilat ca un profesionist și a câștigat competiția criterim, chiar dacă acest gen a fost total necunoscut pentru el.
 
171018 rhc 2
 
„…nu aveam nici o speranță pentru un loc pentru podium, deoarece contrar rivalilor mei, niciodată nu am participat la o competiție tip fixi și ca să nu pomenesc de traseul foarte greu, care este foarte diferit față de șoselele cunoscute de mine. Victoria, în mare parte, este și datorită bicicletei Merida Reacto Track - are câteva caracteristici care m-au uimit: greutate foarte mică, agil și desigur ușor de controlat iar pe această pistă întortocheată aveam nevoie de aceasta…” a declarat după concurs Ivan Garcia Cortina.
 
Sperăm că va avea parte de multe competiții cu rezultate asemănătoare și datorită performanței lui și mai mulți sportivi vor fi atrași de Red Hook Crit!
 
 
În următoarele puteți urmări ultima tură înregistrată de camera montată pe bicicleta lui Ivan Cortina: :

 

Merida Reacto Track 900:

TRACK_900_WHT

HU | RO