Vincenzo Nibali câștigă etapa regină de la Turul Italiei

22.05.2017.

La ediția aniversară cu numărul 100 a Turului Italiei, Vincenzo Nibali – capitalul echipei BAHRAIN MERIDA PRO CYCLING TEAM, a ales cea mai grea etapă drept ziua în care el va câștiga. Etapa regină a trecut peste pasurile Mortirolo, Stelvio și Umbrail, iar la final Nibali l-a învins inclusiv pe Mikel Landa la sprintul unu-la-unu. Nibali este acum pe locul trei în CG, iar avansarea în clasament continuă.

unnamed_resize.jpg

De-a lungul primelor două săptămâni din Giro d’Italia echipa a încercat de mai multe ori o victorie de etapă. De multe ori Giovanni Visconti și Vincenzo Nibali au fost aproape de reușită, dar nu chiar acolo.

Însă căpitanul echipei nu avea niciun gând de renunțare. Pe finalul etapei 15 echipa Bahrain Merida a stabilit un ritm infernal. Însă și atunci Bob Jungels, anticipând sprintul lui Nibali, a atacat împreună cu alți 12 ciliști. Nibali a terminat atunci pe 7.

Când a venit vremea etapei regină, a 16a, Nibali a ținut pasul cu cei mai buni cățărători. Cu 20 km înainte de finiș el a atacat în pasul Umbrail ajungându-l pe liderul Mikel Landa și depășindu-l pe coborârea spre Bormio unde era și lina de sosire.

bettiniphoto_0285881_1_2000px_resize.jpg

Mai sunt 5 etape, iar Vincenzo Nibali este acum pe locul 3 la General, cu șanse mari să câștige iar Turul Italiei! În 2017 Nibali participă la Turul Italiei pe o cursieră Merida ediție specială Giro d'Italia editia 100.

merida-scultura-editie-speciala-turul-italiei-2017-06_resize.jpg

HU | RO