Vincenzo Nibali termină pe 3 în Turul Italiei 2017

29.05.2017.

Contratimpul de aproape 30 km a adus ceva modificări în Clasamentul General în ziua finală din Turul Italiei 2017, a 100a ediție. Când totul s-a încheiat, Vincenzo Nibali, în calitate de căpitan al echipei Bahrain Merida Pro Cycling, a terminat pe locul 3.

bettiniphoto 03.jpg

Mulțumită victoriei sale din Etapa Regină care a trecut Dolomiții spre Bormio, Vincenzo Nibali a urcat pe 3 în CG. Însă în următoarele etape de munte, cei mai buni cățărători s-au neutralizat între ei în cea mai mare parte. Bahrain Merida Pro Cycling Team a luptat agresiv menținând un ritm rapid și protejându-și căpitanul în drum spre cățărările decisive. Acolo Nibali se putea baza pe colegi de echipă precum Franco Pellizotti și Kanstantin Sivtsov pentru a menține distanța față de Nairo Quintana, dar și pentru a-l ajunge pe Tom Dumoulin.

bettiniphoto 01.jpg

Bonificația câștigată în secunde pentru obținerea locului 3 la finalul etapei 20, a fost folositoare. Thibaut Pinot, Domenico Pozzovivo și Ilnur Zakarin toți s-au bucurat de liberate în lansarea atacurilor în munți mărind astfel grupul pretendenților la podium la 6 cicliști, de-a lungul săptămânii cu numărul 3, ultima din Turul Italiei ediția 100.

bettiniphoto 02.jpg

Finalul Turului Italiei a fost spectaculos. În ultima etapă Quintana a insistat, dar Vincenzo Nibali a avansat pe doi în CG. Însă primii patru cicliști erau separați de mai puțin de 1 minut înaintea contratimpului care avea să fie decisiv. Tom Dumoulin nu s-a dezmințit și a rămas favorit la contratimp, terminând pe 2 și câștigând la General Turul Italiei.

bettiniphoto 04.jpg

Lupta pentru locul 2 a fost foarte intensă. Nibali a fost puternic la bordul bicicletei sale Merida Warp TT, apropiindu-se de Quintana la doar 9 secunde. Cum niciunul din urmăritorii apropiați nu au câștigat secunde față de Nibali, el a încheiat Turul pe locul 3. Cu acest rezultat și cu victoria sa din Etapa Regină, Nibali poate considera Turul Italiei 2017 un succes.

Giro d’Italia – a 100a ediție

Etapa 20: Pordenone - Asiago, 190km
1. Thibaut Pinot, FRA, in 4:57.58 hours
2. Ilnur Zakarin, RUS, st
3. Vincenzo Nibali, ITA/BAHRAIN MERIDA PRO CYCLING TEAM

Clasament General
1. Tom Dumoulin, NED, in 90:34.54 hours
2. Nairo Quintana, COL, + 0.31
3. Vincenzo Nibali, ITA/BAHRAIN MERIDA PRO CYCLING TEAM, + 0.40

HU | RO