Vincenzo Nibali termină Turul Spaniei 2017 pe locul 2!

10.09.2017.

După trei săptămâni pe drumuri în sudul Franței, Andorra și Spania și după multe cățărări dure, Vincenzo Nibali sărbătorește locul 2 la General la Vuelta a España 2017. În plus, Giovanni Visconti și Ivan Garcia Cortina, tot de la Bahrain Merida, au obținut și ei podiumuri de etapă în ultima săptămână a cursei. Cu un loc 3 în Turul Italiei și 2 în Turul Spaniei, Bahrain Merida Pro Cycling Team a demonstrat un puternic prim sezon.

După un finiș dificil în vârf de munte la los Machucos, unde Vincenzo Nibali a terminat pe 4 având 42 secunde în fața lui Chris Froome, câștigător la General în Turul Spaniei 2017, cursa părea să fie deschisă oricărui deznodământ. Din păcate în următoarea zi Nibali a pierdut 21 secunde în fața adversarului său principal, pe scurta urcare spre finiș. Totuși ziua a fost salvată de Giovanni Visconti care a pedalat întreaga zi în grupul fruntaș terminând pe 3, cu aproape 10 minute mai repede decât Nibali.

VaE s17 VNibali attack bettiniphoto.jpg

Următoarea zi, un alt ciclist de la Bahrain Merida s-a menținut în grupul principal. E vorba de tânărul spaniol Ivan Garcia Cortina care, cu 20 km înainte de finiș, a atacat dorind o victorie de etapă cu finiș în orașul său natal Gijon. Însă în cele din urmă a fost prins. Astfel 9 cei mai puternici sprinteri au plecat spre victorie, Garcia Cortina terminând pe 3, un rezultat excelent pentru primul său an ca profesionist.

VaE s19 GarciaCortina bettiniphoto.jpg

Un eveniment special al săptămânii cu numărul 3 din Turul Spaniei a fost etapa scurtă de munte cu finiș la Alto de l’Angliru. Pe ultimii 50 km ai etapei greu mai găseai porțiuni drepte. Ca să fie totul și mai greu, finalul dispunea de rampe cu înclinație și de 24%. Colac peste pupăză, vremea în ziua respectivă a fost rece și cu vânt, la care s-au adăugat ploi abundente.

Cicliștii de la Bahrain Merida au dat totul pentru ca Vincenzo Nibali să fie pe o poziție bună din care să lanseze atacul final asupra lui Chris Froome. Echipa a impus un ritm rapid pe coborârea de pe Alto del Cordal însă din păcate Vincenzo Nibali a căzut, derapând pe asfaltul ud. Din fericire a scăpat nevătămat.

VaE s16 VNibali ITT 02 bettiniphoto.jpg

Pe rampele super abrupte de la Angliru, Franco Pellizotti a muncit fără întrerupere pentru a decima grupul pretendenților la o clasare bună. Însă pe ultimii kilometri Nibali nu a mai reușit să lanseze atacul, trebuind să se mulțumească cu locul 2 la General. A reușit acest lucru mulțumită lui Pellizotti care a terminat pe 6.

Ultima zi și etapa finală din Tur nu a adus modificări la General. Asta a însemnat că Nibali s-a bucurat de locul 2. Acest rezultat, împreună cu locul 3 la Turul Italiei, arată că Nibali încă este unul din cei mai puternici cicliști din lume.

VaE s21 Vuelta2017 podium bettiniphoto_resize.jpg

De-a lungul carierei sale Vincenzo Nibali a obținut 4 victorii de Grand Tour: în 2010 locul 1 la Turul Spaniei, 2013 locul 1 la Turul Italiei, 2014 locul 1 la Turul Franței și 2016 locul 1 la Turul Italiei. Din 2010 el a mai obținut și alte 6 podiumuri, două doar anul acesta.

 

Rezultate la Vuelta a España ediția 72

Etapa 18: Suances - Santo Toribio de Liébana, 169km

1. Sander Armée, BEL, in 4:09.39 hours
2. Alexey Lutsenko, KAZ, + 0.31
3. Giovanni Visconti, ITA/BAHRAIN MERIDA PRO CYCLING TEAM, + 0.46

Etapa 19: Caso / Parque Natural de Redes - Gijon, 149.7km
1. Thomas de Gendt, BEL, in 3:35.46 hours
2. Jarlinson Pantano, COL, st
3. Ivan Garcia Cortina, ESP/BAHRAIN MERIDA PRO CYCLING TEAM, st

Clasament General:
1. Chris Froome, GBR, in 82:30.02 hours
2. Vincenzo Nibali, ITA/BAHRAIN MERIDA PRO CYCLING TEAM, + 2.15
3. Ilnur Zakarin, RUS, + 2.51

HU | RO