Vincenzo Nibali: Turul Italiei va fi o adevarată luptă, dar din cauza asta îmi și place!

Vincenzo Nibali de la Bahrain-Merida, va Participa la al 21lea său Giro d'Italia în 2019. Cursa, cu 21 etape; 3.578,8 km; 170,4 km/zi medie și 2 zile de pauză va avea loc între 11 mai și 2 iunie. Cea de-a 102a ediție a cursei va însuma 3 etape deluraose, 6 etape plate, un finiș în urcare, două etape cu finiș în plat, 6 etape montane și 3 etape de contratimp individual.

traseu turul italiei 2019.jpg

Nibali în vârstă de 34 ani, dacă câștigă, va avea a 3a sa victorie la Turul Italiei și va intra în cărțile de istorie drept cel mai în vârstă ciclist care a câștigat Corsa Rosa. El spune că încă este „înfometat” de victorie, încă motivat să se antreneze și să concureze la maxim considerând că încă este în cărți. Însă întrebarea rămâne: este Nibali încă o forță într-o cursă de Grand Tour?

Giro-lineup_resize.jpg

„21? Pe bune? Încep să se adune”, glumește Nibali într-un interviu acordat revistei Cyclingnews.com. „Din fericire nu mă simt bătrân și cred că sunt în continuare pregătit pentru trei săptămani de concurs la nivel maxim. Am câteva riduri noi și ceva păr alb însă asta nu mă va încetini.”

Nibali va împlini 35 de ani pe 20 noiembrie așa că dacă câștigă, îl va detrona pe Fiorenzo Magni la capitolul „Cel mai în vârstă câștigător al Giro” . Lumea se aștepta ca după sezonul 2020 Nibali să-și încheie cariera. Dar după negocierile cu Bahrain-Merida italianul a decis ca 2021 să fie anul în care își încheie activitatea profesională.

Interviul a fost publicat în original pe Cyclingnews.com și poate fi citit în întregime aici.