Bryton Rider 860 testat și apreciat de redactorii de la Freerider.ro

Recent, redactorii revistei românești de ciclism și outdoor, Freerider.ro, au testat cel mai puternic ciclocomputer de la Bryton, vârful de gamă Rider 860. Acesta este un ciclocomputer complet, echipat cu toate funcțiile regăsite și la celelalte mărci concurente, avantajul acestui Rider 860 fiind însă prețul mai mic.

bryton rider 860 03.jpg

„În primul rând vorbim desigur despre înfățișare, pentru că este primul lucru pe care îl observe”, spune Dan Mazilu, redactorul care l-a folosit timp de câteva luni. “Bryton Rider 860 este perfect din punctul ăsta de vedere, fiind bine construit, solid, robust, inspirând încredere maximă. Am testat asta involuntar la un moment dat când vitezometrul a sărit din suport căzând pe asfalt în timp ce eram la viteză mare pe cursieră. Pe scurt, a supraviețuit fără probleme. Imediat după lovitură s-a oprit, dar după restart a funcționat ca și când nimic nu s-a întâmplat.”

bryton rider 860 02.jpg

Computerul funcționează cu o versiune specială de Android, asta însemnând că utilizarea sa este intuitivă și de încredere. „Nu mă pricep la sisteme de operare așa că nu pot spune dacă e bine sau rău. Pot spune însă că merge bine, și cât timp a fost la noi la test nu s-a blocat niciodată. Nu a fost nevoie de vreun restart sau resetare general”, spune Dan.

bryton rider 860 04.jpg

În teren, atunci când navighezi un traseu preîncărcat, computerul îți afișează nu doar harta traseului, ci și profilul acestuia și poziția ta. Cu alte cuvinte știi cât mai ai de urcat, informație extrem de utilă nu doar pentru mușchii tăi ci mai ales pentru psihic. „Cel mai mult îmi place că are foarte multe câmpuri cu informații pe care le poți vizualiza dintr-o privire, mai precis 12”, mărturisește Dan la final de recenzie. “De foarte multe ori, cu alte vitezometre care aveau și ecran mai mic sau rezoluție mai slabă, nu puteam adăuga toate câmpurile care mă interesau pe ecran. Puteam vedea informațiile principale, importante, precum distanța parcursă, viteza, puls, cadența, altitudinea, diferența de nivel acumulată, dar nu și detalii bine de știut precum temperatura de afară, calorii arse, înclinația pantei.”

bryton rider 860 01.jpg

Recenzia a fost publicată în original pe Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici. Ciclcomputerul Bryton Rider 860 este disponibil în România prin rețeaua noastră de comercianți în două variante: Bryton Rider 860 E la prețul recomandat de 1.510 lei și Bryton Rider 860 T la prețul de 1.875 lei. Diferența dintre cele două variante constă în faptul că pachetul „T” are incluși senzorii de viteză, cadență și puls.