Celebra revistă Pinkbike a testat noua Merida eOne-Forty!

Revista Pinkbike a testat noul mtb electric Merida eOne-Forty în cadrul cunoscutului concurs de enduro The Ex. Aici redactorii au reuşit să observe calităţile şi performanţele bicicletei în momente cheie de efort, atunci când nevoia de performanţă era maximă. Bicicleta nu a dezamăgit.

p5pb17845399.jpg

“Abilităţile bicicletei la urcare sunt impresionante”, spun redactorii care au publicat recenzia. „Motorul Shimano oferă o livrare lină de putere, iar unghiul abrupt al tijei de şa ajută atunci când terenul devine prea abrupt. Greutatea ajunge sa fie frumos echilibrată între cele două roţi ale bicicletei.”

p5pb17845444.jpg

Autonomia unui vehicul electric poate fi o problemă. Deja are şi o denumire. I se spune „range anxiety” şi o putem găsi inclusiv la maşinile electrice insa pentru eOne-Forty autonomia nu a fost deloc rea, chiar dacă bicicleta a fost testată pe teren foarte dificil. „În prima zi am obţinut 35 km cu o diferenţă de nivel de 1300 m pe teren foarte tehnic, cu multe urcări abrupte şi coborâri rapide”, continuă redactorii. „Am economisit pe traseu, jonglând între Eco şi Trail, dar la final de zi încă mai aveam curent în baterie”.

Însă enduro înseamnă mult, dacă nu cea mai mare parte din traseu, la vale. „Pe coborâri Merida eOne-Forty este mai capabilă decât sugerează cursa suspensiilor. Greutatea suplimentară este un avantaj pe virajele rapide, anvelopele fiind împinse în teren şi obţinând astfel aderanţă mai bună.” „În ciuda greutăţii, eOne-Forty este suficient de agilă atunci când ajungi pe o potecă cu multe viraje strânse şi copaci amplasaţi peste tot. ”

Recenzia a fost publicată în original pe Pinkbike şi poate fi citită în întregime aici. Merida eOne-Forty este disponibilă în România în trei variante prin reţeaua de comercianţi, la preţurile de 21.500 lei, 23.500 lei şi 27.900 lei.