Merida eOne-Sixty este acum şi mai bună, cu noul motor Shimano EP8

Lansată în 2020, noul mtb electric pentru enduro Merida eOne-Sixty a urmat fără probleme calea deja bine bătută a originalului eOne-Sixty, bicicleta cea mai decorată, testată şi premiată din istoria Merida. Noua eOne-Sixty extrem de anticipată, a reuşit să adune un număr impresionat de rezultate foarte bune venite în urma testelor realizate de revistele de specialitate.

Pentru sezonul 2021, acest mtb electric pentru enduro, dar şi multe alte modele Merida, va fi echipat cu noul motor electric Shimano EP8, cât şi cu o nouă baterie internă de 630 Wh care măreşte autonomia bicicletei.

ep8 (3).jpg

Cu specificaţii mai bune, geometrie mtb perfect echilibrată, cadru uşor şi rigid care integrează natural acumulatorul în partea de jos a sa, plus roţile 29er pe faţă şi 650B pe spate, noua Merida eOne-Sixty este pregătită cam pentru orice ai avea de gând să faci cu ea pe potecile de la munte.

ep8 (1).jpg

Câteva din cele mai importante specificaţii ale noii eOne-Sixty sunt ghidarea internă şi mai bună a cablurilor, apărătoarea îmbunătăţită „Energy Guard” a bateriei, montantul pentru cric şi farul Lezyne care se monteaza direct pe pipă şi este alimentat direct de la acumulatorul bicicletei.

ep8 (2).jpg

Gama de modele Merida eOne-Sixty 2021 este compusă din trei variante echipate cu cadru din carbon pentru partea din faţă şi aluminiu pentru spate, plus trei modele cu cadru complet din aluminiu. Acest lucru permite înglobarea noii tehnologii Shimano EP8 într-o gamă cât mai largă de preţuri.

ep8 (4).jpg

Noul motor Shimano EP8 şi noul acumulator oferă bicicletelor Merida:

Putere mai mare

Shimano EP8 oferă o putere maximă de 85 Nm, mai mult cu 15Nm faţă de modelul anterior E8000. Această putere va îmbunătăţi performanţa bicicletei atunci când te afli pe teren extrem, dar aduce bonus şi celorlalte moduri de asistenţă la pedalare.

Acumulator mai mare şi economie mai bună

Cu un acumulator mai mare şi economie îmbunătăţită noul EP8 oferă autonomie mult mai mare, permiţându-ţi să mergi în excursii mai lungi sau să faci mai multe ture în bikepark.

Mai mic, mai uşor, mai silenţios şi mai bine protejat

Urmând calea modelului anterior Shimano E8000, foarte sofisticat la rândul său, noul EP8 este acum şi mai mic, cu aproximativ 10%, este mai uşor cu aproximativ 300 g mulţumită carcasei din magneziu şi este mai silenţios şi mai protejat decât modelul anterior.

Frecare mai mică

Deşi era deja o plăcere să te dai cu motorul decuplat, atunci când aveai peste 25 kmh, noul EP8 oferă acum o frecare internă cu 36% mai mică. Acest lucru îţi permite să ajungi mai repade şi mai uşor la viteza la care motorul nu mai acţionează.

Rezistenţă mai bună la căldură

Motorul şi acumulatorul, acum mai performante, vor încuraja riderii să se dea mai tare şi mai mult. Însă mulţumită rezistenţei mai bune a motorului la căldură, acesta va oferi putere maximă timp mai îndelungat, fără a se supraîncălzi şi în consecinţă fără a reduce puterea disponibilă.

Ecran şi butoane îmbunătăţite

Motorul Shimano EP8 are un nou ecran pe care poţi analiza toate funcţiile şi informaţiile, cât şi un buton nou, mai ergonomic, care permite selectarea nivelului de asistenţă, chiar şi atunci când terenul este dificil.

Mod „Trail” optimizat

La noul EP8, modul TRAIL primeşte o curbă mai rafinată prin care se livrează puterea în funcţie de cât de tare apeşi pe pedale. Această funcţie face ca TRAIL să fie şi mai dezirabilă atunci când eşti pe potecă, dar şi pentru că are un efect pozitiv asupra consumului de energie.

Dacă aceste îmbunătăţiri au un efect pozitiv asupra deja impresionantului Merida eOne-Sixty, majoritatea bicicleteleor electrice Merida vor beneficia de upgrade-ul la Shimano EP8. Toate mtb-urile electrice care vin cu acumulator de 630 Wh vor fi echipate acum cu motorul EP8.