Northwave Origin Plus, testaţi de revista Freerider

Sezonul de bicicletă este în plină desfăşurare. După un start mai dificil, cu multă ploaie, temperaturile ridicate au început să fie prezente din ce în ce mai des. Dar dacă ai de gând să profiţi la maxim de vremea bună, ideal este să foloseşti echipament care chiar te ajută când eşti pe traseu cu bicicleta.

Din această categorie fac parte pantofii de mtb Northwave Origin Plus, testaţi recent de redactorii de la revista românească de ciclism Freerider.ro. Redactorii au început prin a caracteriza pantofii, spunând că „pe măsură ce avansezi, iar „skill-ul” creşte, vei trece la următorul nivel de pantofi spd, aceia dedicaţi concursurilor. Mai rigizi, mai uşori, cu închidere mai inteligentă şi practic mai performanţi. Din această categorie fac parte şi pantofii Northwave Origin Plus”.

01.jpg

Northwave Origin Plus sunt pantofi de ciclism mtb în care poţi avea încredere. În timpul testelor redactorii au observat că „pantoful face parte din categoria superioară a echipamentului de ciclism, fiind un model ce poate fi folosit cu încredere şi la concursurile de mtb”. În viziunea profesioniştilor de la Freerider.ro „de încredere” înseamnă „că îl poţi folosi intens fără să-ţi fie teama că se va rupe talpa, înseamnă că este confortabil şi nu va începe să te doară piciorul de-a lungul cursei, înseamnă că ventilaţia este bună, pentru a nu deveni un chin, înseamnă că randamentul de transmitere a puterii de la picior la pedală este foarte bun”, aceasta fiind şi părerea legată de noii Origin Plus de la Northwave.

Pantofii dispun şi de diferite elemente de protecţie, nu doar a piciorului tău de terenul accidentat, dar şi a pantofului în sine. Redactorii au remarcat şi apreciat „partea din faţă, vârful, întărit cu un fel de „galoşare”, cum vedem la ghetele de munte. Asta ajută iarăşi la robusteţe, întrucât pantoful va rezista la zgârieturi când spre exemplu, faci push-bike sau te opreşti şi te sprijini în vârful pantofului.”

04.jpg

„Ce mi-a plăcut în mod special la aceşti pantofi este inserţia de cauciuc moale dintre călcâi şi vârf”, mărturiseşte Dan Mazilu, redactorul care a efectuat recenzia. „Este o caracteristică utilă pentru că în ciuda rigidiăţii tălpii care e în general foarte alunecoasă, acest strat de cauciuc oferă aderenţă foarte bună pe piatră, spre exemplu când mergi normal pe lângă cabană, când cobori trepte sau împingi bicicleta la deal.”

03.jpg

Recenzia a fost publicată în original pe Freerider.ro şi poate fi citită în întregime aici. Pantofii Northwave Origin Plus model 2020, au preţul recomandat de 555 lei şi pot fi găsiţi în reţeaua noastră de comercianţi. Pantofii sunt disponibili în culorile negru, negru-verde, gri-portocaliu, măsurile 38-48 şi 39,5-45,5 şi în varianta normală sau „wide” pentru picior mai lat.