Pantofii de iarnă NW X-Raptor Arctic GTX testaţi cu succes de Freerider.ro

Sezonul rece nu înseamnă că mersul pe bicicletă este oprit. Mulţi dintre noi continuăm nu doar turele cu prietenii, dar poate mai ales antrenamentele. Pentru că sunt puţine lucruri mai plăcute decât să ieşi din iarnă în formă fizică bună sau chiar foarte bună. Dar pentru a putea face asta ai nevoie de echipament care să reziste la temperaturile negative. De fapt nu echipamentul trebuie să reziste ci purtătorul echipamentului.

01.jpg

Recent revista românească de ciclism Freerider.ro a testat noii pantofi de iarnă Northwave X-Raptor Arctic GTX destinaţi sezonului rece. Aceşti pantofi înalţi cu protecţie extrem de bună la frig, pot fi folosiţi practic trei sezoane. Nu doar iarna ci din toamna până în primăvară întrucât temperatura de utilizare pentru aceşti X-Raptor Arctic GTX este între -15 şi +10 grade.

03.jpg

Pantofii dispun de un sistem special de încălţare şi închidere care oferă protecţie maximă împotriva temperaturilor joase. Este vorba de un guler elastic din neopren cu goretex completat de închiderea cu rotiţă SLW2 „Avantajul acestui sistem de încălţare este izolarea totală şi completă a gleznei faţă de exterior”, spune redactorul Dan Mazilu care a făcut testul. „Nu mai ai velcro, sau alte benzi cu clicheţi sau alte sisteme, pur şi simplu doar acest guler din neopren călduros care se mulează perfect pe picior şi gleznă, glezna rămânând cu foarte bună mobilitate. Mi se pare cu adevărat cel mai eficient mod de protecţie faţă de intemperii”.

02.jpg

De-a lungul testelor realizate în timpul primei zăpezi căzută în România, pantofii s-au comportat exemplar. Au ajuns inclusiv la Bâlea Lac unde era un viscol năpraznic. „Concluzia testului este complet pozitivă”, spune Dan. „Protecţia le frig şi apă este totală, transferul de putere de la picior la pedală este bun, confortul la interior este total, confortul la mers este foarte bun, transpiraţie la interior nu am simţit, aderenţa pe gresie, asfalt sau potecă este foarte bună, sistemul de închidere este foarte simplu şi eficient, construcţia este robustă şi foarte rezistentă în timp”.

Recenzia a fost publicată în original pe Freerider.ro şi poate fi citită în întregime aici. Pantofii Northwave X-Raptor Arctic GTX au un preţ recomandat de 1.099 Lei şi pot fi găsiţi în România în reţeaua noastră de comercianţi.