Team Bahrain McLaren lansează viziunea curajoasă pentru 2020!

O imagine nouă şi dinamică pentru o nouă echipă

Noua echipa UCI World Tour Bahrain McLaren a lansat noua identitate dinamică, membri echipei şi viziunea pentru 2020, la McLaren Thought Leadership Centre din Woking, Anglia. Echipa, o asociere între Bahrain World Tour Cycling Team şi leaderul britanic în domeniul tehnologiei auto McLaren, va concura în 2020 cu numele Team Bahrain McLaren.

Team Bahrain McLaren Merida 03.jpg

Lansată iniţial de prinţul Shaikh Nasser şi participând la concursuri încă din 2017 sub denumirea Team Bahrain Merida, schimbarea din numele echipei semnalează un nou şi curajos capitol în istoria echipei, una în care membri ciclişti, managementul echipei şi staff-ul de support au fost toate suplimentate. Team Bahrain McLaren va fi supravegheată de respectatul Rod Ellingworth, în noua sa calitate de Director General.

Team Bahrain Merida a obţinut un număr impresionant de victorii în ultimii 3 ani, inclusiv podiumuri în curse Grand Tour, încă din primul an de existanţă, devenind astfel prima echipă din lume care a obţinut un asemenea rezultat încă din anul de debut. Împreună cu partenerul fondator Merida, echipa a construit un line-up puternic de ciclişti cu care a obţinut multiple victorii, inclusiv notabilele de la Milano-San Remo şi Il Lombardia, cât şi numeroase victorii de etapă la curse Grand Tour.

Team Bahrain McLaren Merida 02.jpg

Pentru 2020, echipa a luat în rândurile sale vedetele de Grand Tour, Mikel Landa şi Wout Poels, dar şi pe Mark Cavendish, cel mai de succes sprinter de Grand Tour din totdeauna.

Alături de Rod Ellingworth, la conducerea echipei vor fi Roger Hammond – fost profesionist de World Tour şi Campionul Naţional al Angliei, având funcţia de Director Performanţă, Duncan Bradley – membru fondator McLaren’s Applied Technologies, având funcţia de Director Tehnic, Brent Copeland avansează la funcţia de Director Operaţii şi Charlie Pym având funcţia de Director Marketing.

Team Bahrain McLaren Merida 01.jpg

„Acesta este un moment deosebit în istoria echipei noastre, să ne unim forţele cu Bahrain World Tour Cycling Team este incitant pentru toţi cei implicaţi”, spune John Allert, Joint Managing Director al noii Team Bahrain McLaren. „Sperăm să oferim fanilor motive de bucurie, este o echipă construită pentru viitor, cu respect pentru trecut. McLaren va aduce echipei tehnologie, cultura îmbunătăţirii continue a performanţei, marketing dinamic şi inovaţie creeată în cadrul celui mai solicitant sport din lume – F1. Cu toate astea, ciclismul este un sport extraordinar de competitiv aşa că nu subestimam provocările sau puterile speciale ale concurenţei noastre”.

Team Bahrain McLaren salută un număr de suporteri noi. Alături de partenerii principali ai echipei, Merida şi Bapco – compania naţională de petrol a Bahrainului, se alătură Le Col – marca britanică de top pentru echipament sportiv şi Muc-off – marca inovativă de curăţat şi lubrifiat. Richard Mille – marca de ceasuri de super lux, intră în lumea ciclismului pentru prima oară, la fel şi compania de ştiri CNBC.

Puternica legătură a echipei cu regatul Bahrain este reprezentată de multe branduri precum Mumtalakat, the Bahrain Economic Development Board, Batelco, NBB, Alba, First Energy Bank B.S.C., Lulu Hypermarket etc.

Team Bahrain McLaren va lucra de asemenea şi cu alte nume impresionante din lumea ciclismului, cum ar fi Rudy Project pentru căşti şi ochelari, Sidi pentru încălţăminte, Scicon pentru bagaje şi Elite pentru trainere.

„Astăzi este un moment important pentru întreaga echipă”, spune Milan Erzen, co-fondator Team Bahrain Merida şi Joint Managing Director pentru Team Bahrain McLaren. „Suntem indatoraţi regatului Bahrain pentru susţinerea şi încrederea pe care a avut-o în echipă încă de la început din 2016. Întrucât începem acest nou capitol incitant, privim cu încredere la promovarea continuă a acestui sport în comunitatea Banrain oferind motive din belsug pentru noi bucurii în 2020.”