Test excelent pentru noile anvelope de „race” CST B-Trail

Revista Freerider.ro a testat la acest început de sezon, noile anvelope mtb CST B-Trail, gândite să exceleze pe cele mai rapide trasee de off-road. Anvelopele au un profil extrem de rapid, fiind aproape slick. „Cumpără aceste anvelope dacă îți place să participi la concursuri gen Prima Evadare sau Riders Club”, spun redactorii care au folosit cauciucurile. „Folosește-le când ieși la ture împreună cu prietenii și vrei ca pe urcări să ai față de ei un avantaj „necinstit””.

CST B-Trail test anvelope mtb 05.jpg

Anvelopele sunt și extrem de ușoare, fiind astfel foarte potrivite a fi utilizate la concursuri. Desigur, pot fi folosite fără probleme și la antrenamente sau ture cu prietenii, dar avantajul maxim îl vei primi atunci când concurezi împotriva adversarului.

CST B-Trail test anvelope mtb 01.jpg

Profilul este discret pe centru însă pe margini există crampoane care oferă aderanța necesară pentru viraj. „Lateralele profilului sunt ceva mai înalte, dar nici acestea nu exagerat de mult”, spune Dan Mazilu, redactorul care a testat anvelopele. „Sunt făcute așa pentru a oferi aderență bună pe viraje. Le-am testat și am întrat în curbe cu viteză mai mare decât îmi dicta instinctul. Am avut plăcuta supriză să observ că țin. E drept că treaba asta e relativă și variază în funcție de mulți factori, cum ar fi suprafața, viteza, greutatea ta, dar mai ales de experiența pe care o ai. Dar în mare, aceste B-Trail te lasă să iei virajul mai repede decât ți-ai închipuit că se poate”, mărturiseste el.

Recenzia a fost publicată în original pe Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici. Anvelopele CST B-Trail au un preț recomandat de 128 lei pentru 26” și 145 lei în varianta 27.5” sau 29er și pot fi găsite în rețeaua noastră de comercianți.