Test excelent pentru pantofii mtb pentru copii Northwave Hammer 2 JR

Revista românească de ciclism Freerider.ro a testat pantofii de mtb Northwave Hammer 2 JR adresați celor mai mici cicliști. E drept că acest segment “junior” este mai puțin popular însă ce trebuie reținut este că Northwave oferă și această opțiune părinților care doresc pentru cei mici, performanțe sportive mai bune. Și nu doar atât, pentru că e vorba practic despre cât de corect învață cel mic să meargă pe bicicletă, pantofii de ciclism cu SPD fiind o opțiune foarte bună atunci când îți dorești ca juniorul să-i depășească în performanțe pe ceilalți ca el.

03.jpg

Northwave Hammer 2 JR sunt pantofi de ciclism mtb care deși sunt disponibili în măsuri mici, pentru a se potrivi copiilor, construcția este la fel de bună și robustă ca la modelele pentru adulți. „Din start pot spune că din punct de vedere al calității construcției, nu este nicio diferență între pantofii din gama medie pentru adulți și aceștia pentru copii”, mărturisește redactorul Dan Mazilu care a realizat testul cu ajutorul fiului său de 8 ani. „Hammer 2 JR sunt robuști, iar din punct de vedere al sistemului de închidere, este practic identic cu modelul Northwave Origin pentru adulți, diferența fiind desigur numărul mai mic de închideri velcro”.

01.jpg

Pantofii Northwave Hammer 2 JR sunt practic o copie în miniatură a unor pantofi sport pentru adulți, dar adaptați totuși la fizionomia celor mici. „Talpa mtb este tip JAWS, aceeași cu cea pe care o găsim la pantofii pentru adulți. Este destul de rigidă, iar aici aș fi mers mai mult spre confort dacă ar fi fost după mine. Însă Hammer este un pantof „sport” cu închidere velcro și nu „touring” cu șireturi. Așadar talpa rigidă nu se îndoaie fiind optimziată practic pentru concursuri”, spune Dan mai departe.

02.jpg

La final concluzia recenziei este cât se poate de pozitivă. „Per total eu personal am fost foarte încântat de acești pantofi, iar cel mic la fel, simțindu-se confortabil în ei”, precizează Dan Mazilu. „Cu ajutorul lor juniorul poate acum să urce poteci la care înainte nu avea nicio șansă, știind că SPD-urile îl ajută foarte mult nu doar oferindu-i randament mult îmbunătățit la deal ci și stabilitate pe bicicletă, la vale pe offroad”.

Recenzia a fost publicată în original în revista Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici. Pantofii Northwave Hammer 2 JR sunt disponibili în două variante de culori – negru cu roșu și galben fluo cu negru, iar măsurile disponibile sunt de la 32 la 38. Pantofii au un preț recomandat de 339 Lei și sunt disponibili în rețeaua noastră de comercianți.