Top 10 echipament ciclism – ochelari

Ochelari sport – nu doar pentru ciclism

 
Continuăm șirul de articole cu sfaturi utile pentru cicliști începători și reîncepători. În articol tratăm teme ca siguranța și confortul ciclistului, iar în cazul de față vorbim despre ochelarii sport.
 
În timpul mersului pe bicicletă protecția ochilor este foarte importantă nu doar împotriva soarelui, ci și a prafului, insectelor etc. Folosirea ochelarilor sport ne ajută să ne adaptăm condițiilor meteo și oferă protecție. 
 
200604 szemuveg 1
 
Paleta de ochelari sport de la BikeFun este deosebit de largă: poți găsi modele începând cu 49 Lei. Acești ochelari rezistă la uzură și sunt confortabili și oferă o protecție perfectă împotriva radiațiilor UV și a luminii puternice. Am enumerat câteva caracteristici în baza cărora poți să-ți găsești cei mai potriviți ochelari:
 
 • Confort – din păcate acest lucru nu ai cum să verifici prin metode on-line și chiar trebuie să-le probezi. Ochelarii trebuie să fie confortabili multe ore la rând. Pentru a găsi ochelarii potriviți merită să aloci mai mult timp, mai multe ore.
 • Pernițe nas – Puntea nazală este unul dintre puținele puncte de contact dintre față și ochelari, ceea ce face cu atât mai important ca ochelarii să se potrivească formei feței. Factorul crucial este să vă asigurați că pernițele nazale se așează „ferm”, adică suprafața perniței are cât mai mult contact cu nasul posibil și că pernițele sunt bine poziționate de la un capăt la altul. Altfel, ochelarii își pot pierde rapid priza. Mai ales cu ramele din plastic, acest aspect trebuie să fie luat în considerare pentru alegerea și ajustarea ochelarilor, deoarece zona din jurul nasului pe ramele din plastic este foarte dificil de modificat ulterior. 
 • Diferite accesorii extra – pentru multe modele sunt incluse toc dur și săculeț/ștergar, iar pentru câteva modele se asigură și șnur elastic special. Aceste accesorii extra pot să fie deosebit de utili în folosirea zilnică a ochelarilor. 

  200604 szemuveg 2 200604 szemuveg 3200604 szemuveg 4
   
 • Aerisire – unele modele au fante speciale de aerisire. Aceste fante sunt utile în special pentru cei care transpiră mult. 
  200604 szemuveg 5200604 szemuveg 6
  BikeFun Shark ochelari
  Detalii produs
   
 • Lentile interschimbabile – lentilele interschimbabile te ajută să poți folosi ochelarii și în condiții de vizibilitate scăzută mulțumită lentilelor deschise la culoare. Diferitele lentile incluse au un coeficient diferit de transmitere a luminii. Tabelul următor te ajută pentru a înțelege diferitele categorii de lentile:

Cserelheto lencsek.jpg
 

 • Lentile polarizate - Lentilele polarizate asigură o reducere cu 99% a reflexiilor deranjante datorate luminii puternice. Recomandat pentru sport și competiţii în aer liber, inclusiv în prezenţa suprafeţelor întinse de apă sau zăpadă. Lentilele polarizate micșorează factorul de stres la care este expus ochiul în mod normal, acesta fiind mai puţin solicitat.

  200604 szemuveg 7
  Efectul lentilei polarizate
   
 • Lentile policarbonat - Lentilele de înaltă calitate din policarbonat sunt realizate din material întărit cu fibră de sticlă pentru a fi deosebit de subțiri și foarte rezistente. Rezistă la loviri, zgâriere și la temperaturi înalte – concepție unică, sunt recomandate și pentru sporturi extreme.
 • Revo Layer -  O nouă tehnologie anti-reflex, ce însumează avantajele a 12 tipuri de straturi diferite aplicate pe suprafaţa lentilei. Blochează razele dăunătoare, chiar dacă sunt foarte puternice și menţine o vizibilitate cu contrast ridicat. Alegerea ideală pentru activități sportive, inclusiv pe malul apei sau în zone luminoase, cu multă zăpadă.
 • Grilamid TR90 ramă - Grimalid TR90 este un material termoplast foarte rezistent și ușor, cu proprietăţi antialergice. Oferă rezistenţă înaltă la îndoire și la temperaturile ridicate. Ramele construite din acest material își menţin forma și în condiţii de stres. Rezistă la expuneri de raze UV. Rezultate excelente la testele de lovire – o alegere excelentă pentru ochelarii sport de înaltă calitate.
 
Întreaga paletă de ochelari sport o găsești aici
 

În curând un alt articol util, iar până atunci vă dorim o pedalare plăcută!