Joaquim Rodríguez testează apele mtb-ului

26.02.2017.

În cursa de pregătire pentru maratonul ABSA Cape Epic din Africa de Sud, Joaquim „Purito” Rodríguez și Jose Antonio de la Merida participă amândoi la Andalucía Bike Race pentru a-și testa fiecare nivelul antrenamentului și al îndemânării. Cu toate astea pentru Rodríguez este prima dată când pune „piciorul” pe pedala de mtb.

etapa-3-c-jose-luis-arce-1-jpg-0e91cfe189-4572.jpg

„A fost o super experiență pentru mine. Venind de la șosea chiar nu știam la ce să mă aștept. Însă familia mtb a fost atât de bună cu mine și prietenoasă încât orice grijă a pierit imediat. Chiar dacă nu am fost în plutonul fruntaș, am avut multe de învățat. Din păcate am reușit să termin doar 3 etape, însă am observat o îmbunătățire drastică în ceea ce mă privește. Acest lucru îmi dă încredere pentru dificila cursă din Africa de Sud”, spune Joaquim Rodríguez după ce s-a retras din cursa Andalucía Bike Race.

etapa-3-c-jose-luis-arce-3-jpg-5e6c5d498d-4574.jpg

„Un amănunt care m-a șocat, în comparație cu ciclismul de șosea, la mtb nu ai nici măcar o secundă de respiro. Dacă nu mai dai la pedale, bicicleta se oprește! Așadar nu prea ai momente de recuperare în timpul concursului. Spre deosebire de ciclismul de șosea”, mărturisește Joaquim.

În timp ce Rodríguez nu mai este în cursă José Antonio Hermida concurează la viteză maximă. A terminat astfel etapa 3 pe locul 5.

HU | RO