Echipamentul de iarnă Northwave testat de Freerider.ro pe Transfăgărășan

Sezonul hibernal nu ar trebui să ne oblige la agățarea bicicletei în cui. E drept că este mai greu cu bicicleta când e frig, dar nu ar trebui să uitam proverbul modern „Nu există vreme rea ci doar echipament nepotrivit”. Cu alte cuvinte poți ieși la o tură de bicicletă sau antrenament pe orice vreme, atâta timp cât ești îmbrăcat cu hainele de iarnă potrivite.

echipament iarna northwave 07.jpg
foto Florin Buzatu

La final de sezon 2020, revista românească de ciclism Freerider.ro a testat câteva piese de echipament de iarnă pentru ciclism, mai precis jacheta Northwave Blade Total Protection, pantalonul lung Northwave Fast Polar și bluza de corp Northwave Revolution. Toate sunt dedicate sezonului rece când, atunci când scoți bicicleta la plimbare, ai nevoie de protecție specială împotriva frigului. Pentru testare echipa a făcut inclusiv o tură pe Transfăgărășan unde temperaturile au fost foarte scăzute.

Jacheta Northwave Blade Total Protection, deși nu este „de ploaie” în adevăratul sens al cuvântului, poate fi folosită pe ceață, burniță și ploaie măruntă, întrucât este dotata cu membrana H2O Flex, similară cunoscutei Goretex. Membrana nu doar că permite transpirației să iasă din interior, dar de asemenea împiedică umezeala exterioară să pătrundă. Mai mult, fiind „Flex”, membrana este elastică, iar astfel jacheta nu te va ține, nu-ți va împiedica mișcările corpului pe bicicletă.

echipament iarna northwave 10.jpg

foto Florin Buzatu

„Pantalonii Northwave Fast Polar mi-au plăcut la fel de mult”, spune redactorul Dan Mazilu care a realizat recenzia. „În teren i-am simțit foarte eficienți în a ține frigul departe. Tratamentul anti-vânt WIND PRO® și tratamentul aquastatic DWR contribuie la fel de mult la confort și căldură atunci când pedalezi iarna.”

echipament iarna northwave 16.jpg

foto Florin Buzatu

Bluza de corp Northwave Revolution, este și ea specială și diferită față de alte haine de acest tip. „O caracteristică interesantă aici este compresia”, spun redactorii. „Producătorul spune că în funcție de zonă, compresia este mai mică sau mai mare. Am observat pe antebrațe spre exemplu, că bluza strânge chiar tare. Dacă ai ceas pe mână, va trece destul de greu de acesta. Compresia ajută la îmbunătățirea performanței mușchilor și la circulația mai bună a sângelui.”

Recenzia a fost publicată în original pe Freerider.ro și poate fi citită în întegime aici. Echipamentul Northwave este disponibil în România prin rețeaua noastră de comercianți la prețurile de 579 lei pentru jacheta Northwave Blade Total Protection, 659 lei pentru pantalonii Northwave Fast Polar și 329 lei pentru bluza de corp Northwave Revolution.