Mersul cu bicicletă noaptea – Da sau Nu?

De curând am publicat pe pagina noastră de facebook un sondaj din care am aflat că majoritatea dintre voi nu sunteţi descurajaţi de zilele mai scurte de iarnă, şi că preferaţi să pedalaţi chiar şi după lăsarea serii. 74% dintre cei care au participat la sondajul de opinii au raspuns cu „Da” la întrebarea „Pot pedala şi noaptea?”

Capture.JPG

Aşadar, pentru a-ţi veni în ajutor şi pentru ca tu să poţi merge pe bicicletă şi mult după lăsarea întunericului, îţi prezentăm mai jos o parte din luminile de bicicletă pe care le poţi găsi în magazinele partenerilor noştri din întreaga ţară.

La Bikefun vei găsi trei mărci de lumini pentru bicicletă, de instalat în faţă sau în spatele bicicletei. Marca noastră proprie „Bikefun”, brandul „Merida” care produce şi cunoscutele biciclete cu acelaşi nume şi marca germană „Sigma” cunoscută pentru performanţele şi fiabilitatea produselor lor.

Categoria TOP

La această categorie vei găsi cele mai performante şi puternice lumini pentru bicicletă. Sunt lanterne care luminează departe, fiind ideale pentru mersul la drum lung sau prin pădure deasă. Aceste lumini au în general acumulator separat, instalat pe cadrul bicicletei şi conectat la lanternă prin cablu. S-a ales această variantă întrucât acumulatorul este în general de mari dimensiuni şi fiind greu, ar fi fost mai dificil de instalat pe ghidon împreună cu lanterna.

Bikefun Platinum – este o lanternă de mici dimensiuni, din aluminiu, dar extrem de puternică şi robustă din punct de vedere al construcţiei. Are în alcătuire două LED-uri care pot fi aprinse la 5 niveluri de intensitate plus modul intermitent. Putere: 2200 lumen, autonomie maxim 45 ore, preţ recomandat 539 Lei. Lanterna a fost testată şi de revista Freerider.

bikefun platinum.JPG

Merida High Power – este o lanternă clasică în sensul că aceasta are bateriile integrate. Avantajul este că poate fi instalată rapid pe ghidonul bicicletei, puterea sa fiind de 40 Lux. Nivelul bateriei este afişat pe trei nivele, iar iluminarea se face în două moduri. Preţ recomandat 189 Lei.

Merida High Power.JPG

Sigma Buster 2000 – este o lanternă de mare putere ce oferă 2000 lumeni, cu vizibilitate bună chiar şi la 200 m distanţă. Acumulatorul separat are o capacitate de 6400 mAh, rezultând aproximativ 20 ore de autonomie. Preţul recomandat este de 1.119 Lei.

Sigma Buster 2000.JPG

Categoria MEDIU

La categoria de mijloc vei găsi lumini cu care te descurci bine în aproape orice situaţie. Dispun de autonomie suficientă pentru excursii de scurtă durată făcute noaptea, sau pedalat prin oraş. Iluminarea drumului oferită de lanternele din categoria medie este suficientă pentru a merge cu o vitează „potrivită”, aşadar nu prea repede.

Bikefun Shot – este o lanternă de bicicletă pe care o poţi folosi şi în alte ipostaze întrucât poate fi foarte uşor detasată din suport. Are forma unei lanterne obişnuite aşa că o poţi utiliza şi dacă eşti la plimbare pe jos sau în cort când te pregăteşti de somn. Încărcarea acumulatorului de 2400 mAh se face prin usb, funcţiile de iluminare fiind 100%, 50% şi intermitent. Lanterna are protecţie IPX3 la vreme aşadar o poţi folosi şi pe ploaie. Preţul recomandat este de 84 Lei.

Bikefun Shot.JPG

Merida 2LED – se prezintă sub forma unei lanterne de mici dimensiuni ce are în alcătuire două LED-uri. Acumulatorul de 300 mAh se face prin mufa usb, iar nivelul intensităţii luminii se poate regla în trei trepte. Lanterna este rezistentă la ploaie, iar preţul recomandat este de 85 Lei.

Merida 2LED.JPG

Sigma Buster 200 HL – o lanternă deosebită, extrem de robustă, cu carcasă din aluminiu protejat cu strat din silicon, ce poate fi instalată şi pe casca de bicicleta. Acumulatorul Li-Ion se încarcă prin usb, iar intensitatea de 200 lumeni face ca distanţa de iluminare să fie de aproximativ 50m. Cele 6 moduri de funcţionare oferă lanternei o autonomie medie de aproximativ 3,5 ore. Preţul recomandat este de 199 Lei.

Sigma Buster 200 HL.JPG

Categoria BUGET

La categoria buget se încadrează luminile cele mai ieftine, care nu oferă performanţe deosebite, dar care totuşi pot fi folosite cu succes dacă sunt utilizate corect.

Bikefun Square este o lumină entry-level cu 4 LED-uri. Funcţionează cu trei baterii AAA, iar modurile de iluminare sunt continuu, intermitent rapid şi intermitent lent. Se instalează uşor pe ghidon, fără să fie nevoie de scule. Preţul recomandat este de 26 Lei.

Bikefun Square.JPG

Merida HL-MD050, o lanternă mică, extrem de portabilă şi utilă. Cele două LED-uri oferă o iluminare de 80 lumen sau 120 lux. Alimentarea se face cu două baterii AA incluse, lanterna oferind trei moduri de iluminare. Preţul recomandat este de 45 Lei.

Merida HL-MD050.JPG

Sigma Aura 25 are o putere luminoasă de 25 lux sau 15 lux în modul economic. Utilizând-o la putere maximă, fascicolul va lumina la o distanţă de aproximativ 30m, autonomia fiind de aproximativ 5 ore sau 7 ore în modul economic. Cu o greutate de 70 g (fără baterii) şi protectie IPX7 la ploaie, Aura 25 este una dintre cele mai utile lanterne entry-level de la Sigma. Preţul recomandat este de 69 Lei.

Sigma Aura 25.JPG