Revista Freerider, foarte mulțumită de testul pentru Merida Pector ME-1

Protecția este esențială atunci când mergem cu bicicleta, iar pentru a ne bucura la maxim de experiența pedalatului în natură, ideal este să fim echipați corect atunci când practicăm acest sport.

Recent revista românească de ciclism Freerider, a testat noua cască pentru mtb-trail Merida Pector ME-1. Este o cască pe care Merida a ales sa o lanseze împreună cu celebra companie germană producătoare de căști KED. “Din punctul meu de vedere faptul că Merida a ales să lanseze această cască împreună cu un brand consacrat în acest domeniu, lucru pe care Merida nu-l ascunde ci chiar îl scoate în față, este un lucru încurajator”, spun redactorii care au efectuat testul. “Neavând experiență în domeniu, colaborarea cu KED mi se pare cât se poate de oportună.”

casca merida pector me-1 02.jpg

Casca este destinată disciplinei mountain bike, mai precis trail, all mountain, iar dacă experiența îți permite, chiar enduro. „După forma pe care o are și procentul mai mare de acoperire a capului, noua Merida Pector ME-1 arată că este o cască pentru mtb-trail, chiar enduro și mai puțin cross-country, gândită să protejeze mai mult și mai bine pe traseele specifice acestor discipline, adică mai tehnice și mai rapide”, spune Dan Mazilu, redactorul Freerider care a testat casca pe potecile și drumurile forestiere din munții Bucegi. „Este mai puțin pentru cross-country întrucât casca e mai mare, acoperind suprafață mai mare din cap, în comparație cu o cască obișnuită de xc. Pentru unii cicliști acest lucru poate fi deranjant pentru că poate duce la o încălzire mai pronunțată a capului. Totuși, noua Merida Pector ME-1 poate fi folosită foarte ok și la cross country, așa cum am testat și eu. Avantajul este că oferă protecție mai mare în cazul unei căzături, dezavantajul fiind ventilația mai redusă.”

Pector ME-1 face parte din noua generație de căști de calitate fabricate de Merida, produse echipate cu o mulțime de tehnologii de ultimă oră, gândite să-ți ofere pe trasee nu doar siguranță mai bună, dar și confort. Spre exemplu, casca dispune de sistemul MIPS de protecția a creierului, BOA pentru confort și fixare perfectă pe cap, dar și FIDLOCK pentru confort total la punerea și scoaterea de pe cap.

„Pentru mine caracteristicile principale care m-au atras și mi-au plăcut au fost faptul că noua Pector este echipată cu MIPS și, poate mai puțin important pentru unii, ca sistemul FIDLOCK de prindere sub bărbie este magnetic și fabulos de ușor de închis”, conchide Dan Mazilu.

Recenzia a fost publicată în original în revista Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici. Casca Merida Pector ME-1 este disponibilă în rețeaua noastră de comercianți în două variante de culori – negru complet sau gri-negru și două mărimi – M: 52-58 cm / 350 g și L: 58-61 cm, la prețul recomandat de 649 Lei.