10 motive chiar acum pentru un eBike

Prima dată poate părea un pic straniu, dar pandemia poate fi un moment perfect pentru a încerca un eBIKE. Indiferent că pentru distracție, sport sau deplasare.
 
200430 meebikes 3
 
Cel care a inventat bicicleta electrică este un geniu. Punct. Desigur, orice noutate, mai ales când este atât de radicală, aduce după sine multe critici. Asta până ce lumea realizează că era, într-adevăr, necesară. Sintagma „asistență electrică” este foarte potrivită pentru acest sistem. Adică puterea motorului nu reglăm prin apăsarea unui buton/manetă sau pedală de accelerație ci prin alegerea unuia din cele trei sau patru programe, computerul de sistem analizează situația creată și adaugă efortului depus de noi, exact atâta putere de cât avem nevoie. Bicicleta nu pedalează în locul tău: sentimentul sportiv rămâne nealterat, însă puțin ajutor este binevenit: este foarte plăcut ca, atunci când o iei la deal, în loc să oftezi, să zâmbești! 
 Nu este de mirare că industria producătoare de eBike este ramura cu cea mai dinamică dezvoltare din industria bicicletelor, chiar dacă aceste eBike-uri sunt mult mai scumpe decât bicicletele tradiționale. În Europa de vest, în zonele cu munți, eBike-urile încet-încet depășesc numeric bicicletele tradiționale, atât în zona de turism cât și la deplasări zilnice.  
 
200430 meebikes 2
 
Mulți dintre noi, înainte de ordonanțele militare, foarte rar sau deloc s-ar fi urcat pe o bicicletă. Însă acum este o ocazie aproape unică de a face un pic de mișcare. Desigur, după efectele iernii și limitările ordonanțelor militare, picioarele nu se mai mișcă așa de ușor și câteodată se poate observa cu ușurință, că nu putem să ținem„pasul” cu un țânc de 6 ani care debordează de energie și este în elementul lui când vine vorba de mișcare. De asemenea o urcare pe o mică pantă poate cauza oboseală sau chiar transpirație, și chiar nimeni nu vrea, mai ales dacă are și o întâlnire în interes de serviciu, să ajungă la destinație transpirat și obosit. Noroc că toate aceste probleme devin caducă în momentul în care pedalăm pe un eBike. 
 
200430 meebikes 1
 

De ce să încerci un eBike? Noi avem cel puțin 10 motive care să te convingă: 

 1 – Schimbare. Toată lumea este de acord, că prezența coronavirus a adus schimbarea în toate: trebuie să te adaptezi, să te schimbi. Bicicleta eBike poate să ajute la schimbarea vieții tale.

2 – Ai șansa să te schimbi: circulația mașinilor pe străzi este la un nivel nemaiîntâlnit de mic, așa că nu mai merge scuza că ți frică datorită puhoiului de mașini.

3 – Aventură. Caută un prieten, o cunoștință care deja a experimentat un eBike și în acest mod vei auzi într-un mod autentic și direct despre experiența trăită de el. În timpul deplasărilor uzuale, dar mai ales cu ocazia unei excursii vei putea înainta cu o viteză mult mai mare decât ți-ai fi putut imagina vreodată că vei fi capabil și nu-ți distrage atenția faptul că devii din ce în ce mai obosit și poți savura peisajul.

    4 – Intri în pedalat în mod gradat. Dacă îți lipsește condiția fizică, eBike-ul te ajută să treci peste aceste neajunsuri și te ajută să realizezi antrenamente de un înalt nivel...

    5 – Buna dispoziție. Să luăm un exemplu: în cadrul unei familii pot să existe mari diferențe între starea de antrenare a membrilor familiei, lucru ce poate fi un impediment pentru a te simți bine la o excursie cicloturistică. Folosind un eBike aceste diferențe se aplatizează și poți să te concentrezi și să te bucuri de timpul de calitate petrecut împreună în sânul naturii....

6 – Poți vizita noi și noi locuri. La eBike ai un sistem de asistență electronică  mulțumită căruia poți să urci dealuri care altădată ți-ar fi părut imposibil și în acest fel poți ajunge în locuri unde nu ai fi ajuns altfel și în niciun caz cu o bicicletă tradițională.

7 – Mobilitate. Ai nenumărate posibilități de alegere a traseului sau de a parca eBike-ul ca și în cazul unei biciclete tradiționale și aici să nici nu menționăm problemele de parcare care pot apărea în cazul unei mașini. 

8 – Rază mare de acțiune. În ziua de azi eBike-urile pot avea o rază de acțiune 100-150 kilometri și dacă chiar se descarcă acumulatorul ai două opțiuni: poți să-l încarci până bei o cafea și un suc sau ajungi acasă fără funcția de eBike, folosind-o ca o bicicletă simplă.

9 – Respecți distanțarea socială: nu trebuie să apeși butoanele automatelor de parcare sau la barierele cu plată la parcările supraetajate, nu trebuie să folosești liftul parcărilor. Pe eBike doar câteva suprafețe mai mici trebuie ținute curate.         

10 – Micșorează amprenta ta ecologică. Pentru a putea încărca, chiar de 1000 de ori acumulatorul unui eBike, poluarea cauzată de producerea energiei electrice necesare, este deosebit de mică. Aceste acumulatoare pot funcționa mulți ani, chiar până la 10-15 ani, iar distanța parcursă poate să ajungă până la 100 000 km... 

 

 

 

200430 meebikes 4

Merida eSPRESSO 900 EQ
Detalii produs

Aici vei putea găsi întreaga noastră ofertă de eBIKE