Bicicleta specială Silex a lui Matej Mohorič

Am creat o bicicletă specială SILEX pentru a sărbători victoria lui Matej Mohorič la Campionatul Mondial de Gravel UCI 2023
 
Victoria finală a lui Matej Mohorič de anul trecut pe bicicleta SILEX, pe atunci fără precedent, a fost o adevărată piatră de hotar în cariera sa de ciclist și în istoria produselor MERIDA. SILEX, care a fost una dintre bicicletele cheie din gama MERIDA încă de la lansarea sa în 2018, se concentrează pe ciclismul Bikepacking și de aventură. Versatilitatea sa, însă, a ieșit cu adevărat în evidență atunci când Matej a dus-o la victorie cu câteva zile înainte ca noua versiune să fie prezentată presei cicliste mondiale.
Cu o astfel de victorie importantă la activ, ne-am întors la planșa de proiectare și am creat un SILEX special, unicat, pentru a sărbători această realizare remarcabilă.
Mașinăria prezintă faimoasele cinci culori ale Campionatului Mondial, dar în formă de spirală, plasate pe tubul superior și în interiorul furcii. În loc să fie rotunjită, spirala are margini ascuțite și linii drepte, reflectând designul modern al noului SILEX. În plus, partea din spate a bicicletei a primit un finisaj asemănător cu cel al pietrelor, reprezentând semnificația cuvântului SILEX (SILEX înseamnă în latină piatră, pietricică sau cremene).
Alte elemente de design includ semnătura cu porecla MOHO pe piciorul furcii și bufnița de pe tubul superior. Bufnița și „uneltele” sale au o mare importanță pentru Matej și reprezintă o parte esențială a acestui design. Bufnița și manualul de sub ea simbolizează învățarea, înțelepciunea și știința. Elemente-cheie care îi sunt aproape de inima lui Matej. În plus, grebla este o referință la educația sa umilă de la fermă, iar bastonul elegant este o aluzie la dragostea lui Matej pentru modă și stil. 
În cele din urmă, direct deasupra zonei BB se află numele complet al lui Matej, locația și distanța victoriei și hashtag-ul foarte important #RIDEFORGINO, un mesaj cheie pentru Matej și pentru toată echipa Bahrain Victorious.
 
Matej, care a fost implicat în proiect încă de la început, a declarat că iubește SILEX și paintjob-ul său unic:
„Îmi place noul meu SILEX, totul la el. De fiecare dată când pedalez, îmi amintește de ce am început să merg pe bicicletă și cât de fericit mă face. Îmi iubesc și REACTO-ul meu, dar uneori aproape că îl consider ca fiind unealta mea de lucru. SILEX este diferit. Pedalez pe pietriș pentru distracție și aventură, iar această bicicletă scoate la iveală noi emoții în mine. Nu doar concentrarea și angajamentul de a fi cel mai bun atlet care pot fi, ci și bucuria pură de a pedala și de a mă simți viu și conectat la natură. Sunt mândru să fiu actualul campion mondial și abia aștept să îmi arăt frumoasa mea vopsire la cursele Gravel din acest an. Este foarte palpitant!”
 
SILEX-ul lui Matej va fi în acțiune la o selecție de evenimente Gravel pe tot parcursul anului.
Vizitați pagina noastră dedicată pentru mai multe detalii despre conceptul SILEX:
 
240304 MM Silex 01
240304 MM Silex 02
240304 MM Silex 03
240304 MM Silex 04
240304 MM Silex 05
240304 MM Silex 06
240304 MM Silex 07
240304 MM Silex 08
240304 MM Silex 09
240304 MM Silex 10
240304 MM Silex 11