Cinci motive pentru care hardtail-urile sunt perfecte pentru iarnă

De ce sunt atât de mulți cei care preferă iarna bicicletele fără suspensie spate? Pentru că știu valoarea simplității bicicletei și faptului că apreciază distracția care vine la pachet cu „reîntoarcerea la origini”.

 

1 – Mai puține piese în mișcare înseamnă mai puține zone pe care ploaia și noroiul le poate afecta.

Indiferent cât de bine sunt construiți rulmenții bicicletei, murdăria tot găsește un loc prin care să intre și să strice treaba. Garniturile suspensiilor, bucșele și rulmenții linkurilor, toate au parte de „măcinare”, uneori chiar la propriu.

Dacă nu ai suspensii înseamnă că nici nu le poți uza, acesta fiind un alt motiv pentru care hardtailurile sunt preferate iarna. În plus, la hardtailuri ai foarte mult spațiu între anvelopă și cadru pentru ca murdăria să nu rămână blocată.

 

2 – Primești aceleași emoții, dar la viteze mai mici

În condițiile tipice de iarnă dificilă europeană, lipsa aderenței, direcția imprecisă și inerția care penalizează pot fi motivele pentru care mergi încet pe bicicletă. Aici intervine hardtail-ul, care mulțumită lipsei suspensiei spate, oferă legătură directă între ciclist și teren, lucru care face să simți că mergi mult mai repede decât în realitate.

 

3 – Ajuta la îmbunătățirea tehnicii

Iarna este momentul ideal când poți exersa tehnica, iar hardtail-ul este perfect pentru asta. În timp ce o bicicletă full suspension atenuează greșelile și te lasă să scapi, un hartail te penalizează repede, moment în care îți dai repede seama unde ai greșit.

 

4 -Aduc un suflu nou pe potecile vechi

Nu este exclus ca la un moment dat, să te plictisești de potecile pe care te tot dai cu full-ul. Dacă le iei la pedalat, de data asta pe un hardtail, vei vedea că potecile sunt diferite, le vei percepe altfel și astfel le vei putea parcurge din nou ca și cum ai fi prima oară pe ele.

 

5 – Sunt pur și simplu distractive

Concluzia simplă este că HT-urile sunt pur și simplu distractive. Îți oferă plăceri directe, nefiltrate, într-un mod în care bicicleta full suspension nu o poate face. Le poți folosi la a-ți îmbunătăți tehnica, să înveți altele noi, dar mai ales să aduci viață nouă pe traseele parcurse de tine de atâtea ori.