Concluzii excelente pentru Northwave Rockster la testul făcut de Freerider.ro!

Northwave Rockster sunt noii pantofi de ciclism creați “special” pentru gravel bike. Spunem special, cu ghilimele, pentru că pot fi folosiți, desigur, cu orice alt tip de bicicletă. Italienii de la Northwave însă, ne spun că i-au gândit să se potrivească cel mai bine, acestui segment.

„De ce s-ar potrivi acestui segment? Două motive găsesc eu”, spune Dan Mazilu, redactorul de la revista Freerider.ro, care i-a testat vara aceasta. „Pe de o parte faptul că au un design deosebit fiind așa, spre „hipster style”. Complet albi, cu câteva accente gri și un maro-orange asortat, pantofii fie îți plac, fie nu-ți plac. Nu prea exista cale de mijloc.

02.jpg

Al doilea motiv este sistemul de închidere și strângere pe picior. Într-o lume în care mărcile se străduiesc să inventeze modalități mecanice, cât mai complexe și eficiente de prindere pe picior, te trezești cu Northwave Rockster care se închid cu banalele șireturi.”

03.jpg

Pantofii sunt gândiți să fie confortabili chiar și pe vreme călduroasă. Deși nu prezintă acele zone largi cu plasă, ventilația se face foarte bine prin perforațiile sub formă de steluțe, pe care le găsim peste tot: pe materialul sintetic de pe exteriorul pantofului, interior și pe partea de sus. Inclusiv limba are aceste perforații. În turele făcute pe vreme călduroasă, Dan nu a simțit niciun disconfort din cauza temperaturilor mari.

01.jpg

„Northwave Rockster i-am folosit pe teren destul de dificil, nefiind însă depășiți de situații”, mărturisește Dan la finalul testului. „E un paradox aici pentru că, deși în aparență pantofii par a fi delicați, datorită culorilor deschise, așadar problematic de folosit pe teren dificil, off-road, noroi, în realitate sunt pantofi extrem de performanți, demni de orice concurs de ciclism chiar și de șosea, deși poți instala pe ei doar plăcuțe pentru mtb. Talpa e rigidă, sunt confortabili la pedalat, se închid bine și uniform, nu apar punte de presiune”.

Recenzia a fost publicată în original în revista de ciclism și outdoor Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici. Pantofii Northwave Rockster au un preț recomandat de 739 lei și sunt disponibili în România prin rețeaua noastră de comercianți.