Concluzii super despre noua Merida ONE-SIXTY, în urma testului Wide Open Mountainbike

Revista Wide Open Mountainbike este obișnuită cu bicicletele Merida, având la activ un număr mare de teste. “Am fost tot timpul serios impresionați, în special de cât de bine funcționează suspensia pentru o oferi o tură distractivă cu o bicicletă ce inspiră încredere”, spun redactorii vorbind la modul general despre Merida.

Însă noua Merida ONE-SIXTY este cu adevărat nouă, cu un cadru complet nou, geometrie nouă, suspensie spate nouă. Mai mult, noul mtb vine cu opțiunea de a folosi roți 29er față-spate sau 29 față și 27.5” spate, „Mullet”, schimbare care se obține prin modificarea poziției unui „flipchip” din cadrul ansamblului suspensiei spate.

„Categoric, geometria este cea mai importantă modificare la noua One Sixty”, mărturisesc redactorii după ce au testat bicicleta. „Nu s-a mai umblat la a avea o bicicleta puțin mai scurtă și cu unghiuri puțin mai agresive, noul mtb având acum geometrie cu adevărat modernă”. Noua Merida ONE-SIXTY este mai lungă, mai relaxată și cu un unghi al țevii seattube mult mai abrupt.

merida one sixty 2023 foto Paul Box (2).jpgfoto Paul Box

„Bicicleta încurajează acea combinație perfectă dintre mersul la vale la viteză maximă și joaca și manevrabilitatea peste obstacole”, concluzionează redactorii. „O bicicleta care este, în același timp, și super distractivă, dar și super rapidă, stabilă și care inspiră încredere, o combinație rar întâlnită”.

Recenzia a fost publicată în original în revista Wide Open Mountainbike și poate fi citită în întregime aici. Noua Merida ONE-SIXTY este disponibilă în România prin rețeaua noastră de comercianți, începând din primăvara 2023, în două variante de echipare, la prețurile de 13.790 lei și 16.990 lei.