Damiano Caruso termină Turul Italiei 2021 pe locul 2!

După trei săptămâni de efort necontenit, Damiano Caruso sărbătorește cel mai mare succes al carierei sale. Experimentatul ciclist de la Team Bahrain Victorious, termină cea de a 104a ediție a Turului Italiei, pe locul 2 în Clasamentul General.

caruso 08.jpg

Etapa decisivă a Turului Italiei 2021 a avut loc în Milano și a fost un contratimp individual, în mare parte pe teren plat. În timp ce locurile de la 4 la 8 la General aveau marje mici între ele, fiind foarte disputate, distanțele dintre cei de pe podium au fost semnificativ mai mari: Damiano Caruso, care a terminat pe 2, a avut 1,59 minute în spatele locului întâi Egan Bernal, în timp ce Simon Yates de pe 3, a ajuns la finiș cu 1,24 minute după Caruso.

caruso 01.jpg

Dacă colegul sau de echipă Pello Bilbao, nu a forțat, după ce cu o zi înainte a plusat cu efort maxim pentru a ajuta căpitanul echipei, Damiano Caruso a săpat adânc în resurse și a găsit rezervele. Și într-adevăr, a avut cel mai bun timp dintre cei pretendenți la podium. A fost cu 30 secunde mai rapid decât Egan Bernal și chiar cu 1,22 minute mai rapid decât Simon Yates, consolidându-și astfel locul 2 pe podiumul final al Turului.

Pentru Damiano Caruso, finișul pe podium la Giro d'Italia este cea mai mare realizare a sa de până acum!