Gran Fondo Cycling a testat în premieră noul gravel electric Merida eSILEX+ 600

Germanii de la revista Gran Fondo Cycling au fost primii care au testat noul gravel bike electric Merida eSILEX+ 600. Bicicleta are la bază un motor Mahle Ebikemotion X35+, instalat foarte estetic în butucul spate, fapt care oferă bicicletei o imagine cât se poate de clasică. Nici nu-ți dai seama că este electrică.

Motorul este alimentat de acumulatorul cu capacitatea de 252 Wh, care poate fi mărita cu ajutorul unui „range extender” opțional, care la rândul său are capacitatea de 208 Wh. Această extra baterie are forma unui bidon de apă și poate fi instalat în locul unui bidon normal de apă. Însă nu vei duce lipsa apei, pentru că pe cadrul noii eSILEX pot fi instalate alte două bidoane pentru apă.

merida esilex+ 600 04.jpg
foto Gran Fondo Cycling

Moturul Ebikemotion de la Mahle oferă un cuplu de 40 Nm. Nu este un cuplu mare, spre exemplu cum găsim la e-mtb-urile Merida, însă nici nu s-a dorit acest lucru, redactorii sesizând foarte bine acest aspect și comparând ajutorul venit din partea motorului electric cu un “vânt din spate artificial”.

merida esilex+ 600 03.jpg
foto Gran Fondo Cycling

Motorul vine cu propria aplicație ce se instalează pe telefon. Cu ajutorul acesteia poți regla după propriile preferințe nivelul de asistență venit din partea motorului. În plus față de afișarea informațiilor despre excursia pe care ai făcut-o, aplicația îți va spune și cât de multă asistență electrică ai folosit la ultima tură. O altă specificație deșteaptă a acestei aplicații este faptul că o poți conecta la senzorul tău de puls pentru a stabili zonele de puls când motorul să intervină. Cu alte cuvinte, dacă îți bate inima prea tare, motorul va ajuta mai mult.

În urma testului redactorii au fost foarte multumiți de bicicletă, iar concluziile vorbesc de la sine. „O bicicletă pentru o multitudine de trasee”, spun ei. „Cu manevrabilitatea sa confortabilă, poziția dreaptă și calitățile de atenuare a vibrațiilor, acest gravel electric devine un companion grozav pentru aventurile incitante petrecute în necunoscut. O bicicletă care și poate transporta multe bagaje, mulțumită numeroaselor puncte de fixare”.

Recenzia a fost publicată în original în revista Gran Fondo Cycling și poate fi citită în întregime aici. Merida eSILEX este disponibilă în România prin rețeaua noastră de comercianți în variantele eSILEX 400 și eSILEX+ 600 la prețurile de 12.890 lei respectiv 13.790 lei.