În 2022 Merida sărbătorește 50 de ani!

Totul a început cu un infam mesaj afișat într-un magazin de biciclete din SUA, care spunea că „aici nu se repară biciclete taiwaneze de slabă calitate“. Anunțul a fost văzut de Ike Tseng, un inginer care întâmplător vizita țara, anunț care l-a făcut să-și dorească să schimbe această reputație a bicicletelor fabricate în Taiwan.

Ike era un inginer talentat și vizionar, pentru care calitatea era ca o obsesie. Această obsesie l-a făcut ca în 1972, să fondeze Merida, o fabrica de biciclete gândită să îmbunătățească slaba reputație a bicicletelor taiwaneze.

04.jpg

De-a lungul anilor, Merida a evoluat și s-a transformat dintr-o fabrică ce producea pentru alte mărci, într-o facilitate care producea sub marca proprie, una cunoscută pentru calitate, durabilitate, inovație și fiabilitate.

03.jpg

Având una dintre cele mai avansate fabrici de biciclete din lume, localizată în Taiwan și beneficiind acum și de inovația și modernismul centrului de cercetare și dezvoltare din Germania, Merida a fost în măsură să producă o gamă foarte largă de biciclete. Cu un portofoliu care acoperă toate tipurile de biciclete, de la biciclete pentru copii la bolizi de Cupă Mondială, Merida a creat, de asemenea, câteva biciclete renumite în lume, cum ar fi cursierele Reacto și Scultura, mtb-urile O.NINE, NINETY-SIX, BIG.NINE, gravelul Silex și celebrul mtb electric eONE.SIXTY.

08.jpg

Merida a fost, dintotdeauna, în primul rând o fabrica cu un management excelent. Fiind puternic influențată de Ike, aceasta a fost obsedată de calitate și dorința constantă de îmbunătățire a procesului de producție. Mai mult, de-a lungul anilor Merida și-a consolidat numele și rețeaua internațională de distribuție, devenind astfel o marcă foarte cunoscută în cele 70 de țări în care este comercializată.

Faptul că Merida își poate controla propriul proces de producție o avantajează în fața majorității concurenților, care se bazează pe terți. Merida se ocupă de fiecare pas al procesului prin care creează o nouă bicicletă, de la prima schiță pe hârtie până la produsul final, încărcat în container și pregătit pentru livrare oriunde în lume.

06.jpg

De asemenea, chiar dacă Merida a fost una dintre primele companii tranzacționate la bursa taiwaneză, firma rămâne totuși în familie, controlată de fiul lui Ike Tseng, Michael.

În ultimii ani, competițiile au devenit din ce în ce mai importante pentru Merida. Totul a început cu MULTIVAN Merida Biking Team, echipă de succes care a livrat un extrem de mare număr de rezultate de top în lumea mtb-ului. În ultimii ani însă, ciclismul de șosea și cursele de World Tour au devenit focusul principal la Merida. Astfel, interesul pentru concursuri a declanșat o serie practic nesfârșită de evoluții și îmbunătățiri a bicicletelor Merida.

07.jpg

De-a lungul anilor, lumea ciclismului și modul cum sunt fabricate bicicletele, s-a schimbat. Ce rămâne însă neschimbat este ambiția de necontestat a celor de la Merida, de a construi cele mai bune biciclete din lume, să ofere clienților calitate fără egal și să proiecteze biciclete care urmează elementele cheie ale misiunii Merida: să ofere tuturor posibilitatea de a ajunge la destinație în cel mai plăcut mod, creând biciclete mai deosebite decât restul de pe piață.

Și, deși au trecut 50 de ani de Merida, știm cu toții că acesta este abia începutul!