Merida eSilex 400 câștigă premiul „Preț-Performanță” la marele test al revistei ElektroRad 2021

Ultima noutate din portofoliul Merida, gravelul electric eSILEX 400, a impresionat redactorii revistei germane ElektroRad, în testul comparativ, surclasând biciclete precum Canyon Grail, Specialized Turbo Creo și Cannondale Topstone. Noua Merida eSilex 400 a obținut 90 din cele 100 puncte disponibile.

Pentru echipa care a condus testul, designul bicicletei și integrarea aproape invizibilă a transmisiei electrice au fost convingătoare. „Designul elegant al cadrului de top din aluminiu, integrează perfect motorul electric Mahle/Ebikemotion X35+, amplasat în butucul spate. Acesta oferă până la 40 Nm de cuplu”. De asemenea, butonul iWOC se potrivește foarte frumos în top tube. Chiar și pe cele mai grele urcări, motorul este „surprinzător de silențios”.

esilex 400 premiu_resize.jpg

„Reglajul reușit al motorului, care întotdeauna combină suficientă viteză cu un sentiment plăcut la pedalare”, a impresionat de asemenea. Chiar și pe coborâri, bicicleta este „speed-proof”. Potrivit redactorilor, multele puncte pentru instalare accesorii, anvelopele ușoare și agile și puternicele frâne GRX de la Shimano, fac bicicleta să fie ideală pentru bikepacking.

Concluzia redactorilor

„Motorizare de top, manevrabilitate agilă și combinație perfectă între finețe și manevrabilitate, care inspiră un stil curajos de pedalare: eSILEX este extrem de convingătoare, și nu costă o avere.”

Redactorii au apreciat în mod special

-          O bicicletă foarte echilibrată

-          Autonomia poate fi extinsă la 500 Wh

Mai multe informații despre concept, echipament, design și ideea din spatele gravelurilor electrice eSILEX, pot fi găsite aici. Merida eSILEX 400 are un preț de 12.890 lei și este disponibilă în România prin rețeaua noastră de comercianți.