Merida lansează noua Scultura „Endurance”, cursiera pentru „aventură pe asfalt”

Să mergi cu bicicleta fără să-ți pese prea mult de terenul pe care ești, știind și că la nevoie ai suficientă viteză, fără a fi nevoie să sacrifici din confort, este unul din cele mai dorite vise ale ciclismului pe șosea. Având ca bază aceste „specificații” și existând deja cursiera Scultura, Merida a creeat noua Scultura Endurance, pentru „Aventură pe asfalt”.

endurance (2).jpg

Noua Merida Scultura Endurance completează spațiul lipsă dintre bicicletele Merida Mission CX și Merida Silex – orientate mai mult spre off-road, și modelele Reacto și Scultura, cursierele pentru șosea. Noua Scultura Endurance oferă ciclistului recreațional o opțiune mai prietenoasă în gama de biciclete Merida pentru asfalt.

endurance (3).jpg

Cadrului noii Scultura Endurance oferă o geometrie adusă la zi, gândită să se potrivească celor care fac ture lungi și confortabile. Pe Scultura Endruance vei avea o poziție mai dreaptă, mulțumită țevii head tube mai înaltă. De asemenea pe această bicicletă vei putea instala anvelope mari, slick, de până la 35mm. Se obține astfel mai mult confort, dar și control atunci când drumul devine mai dificil. Unghiul mai relaxat al furcii cât și ampatamentul ușor mai mare, în combinație cu anvelopele mai late, fac din această bicicletă una mult mai stabilă și mai sigură la viteză mare.

endurance (4).jpg

În plus, anumite părti din țevile chain și seat stay, au primit un asemenea profil încât se comportă ca niște arcuri lamelare. Se obține astfel o elasticitate și complianță naturală a cadrului bicicletei. Această specificație ajută la obținerea de și mai mult confort în partea din spate a bicicletei, prin reducerea vibrațiilor.

endurance (5).jpg

Însă noua Scultura Endurance „împrumută” și specificații pe care le întâlnim în mod normal la curiserele aerodinamice, cum ar fi headset-ul „Wire Port” care permite o integrare mai estetică a cablurilor bicicletei în partea din față, dar și un colier „ascuns” pentru tija de șa, specificație care ajută la menținerea onor linii armonioase și neîntrerupte. Ajută însă și la aerodinamică întrucât aerul nu mai produce turbulențe în zonele critice ale bicicletei.

endurance (6).jpg

Nu în ultimul rând, în afară de faptul că noua Scultura Endurance este o cursieră gândită să fie confortabilă, bicicleta poate fi și partenerul ideal de antrenament iarna, sau bicicleta perfectă pentru naveta rapidă spre și de la serviciu. La toate modelele Scultura Endurance se pot instala aripi, bicicleta devenind astfel mai versatilă, în special când e folosită la antrenament sau pentru navetă.

endurance (7).jpg

Ranforsarea spate dintre cele două țevi seat stay rămâne, pentru a rigidiza cadrul, dar și pentru a susține aripa spate. Aceasta poate fi detașată, dacă vrei o estetică îmbunătățită sau spațiu pentru anvelope mai mari. Noua Merida Scultura Endurance va fi disponibilă în România, în rețeaua noastră de comercianți, începând cu septembrie 2020.

geometrie merida scultura endurance.jpg

Modele:

-          Merida Scultura Endurance 4000 – 9.790 Lei

o   Echipare Shimano 105

o   Transmisie 50-34T / 11-34T, 11 viteze

o   Roți Merida Expert SL

o   Anvelope Maxxis Detonator 700x32c

o  Merida Scultura Endurance 5000 – 10.490 Lei

§  Echipare Shimano Ultegra

§  Transmisie 50-34T / 11-34T, 11 viteze

§  Roți Merida Expert SL

§  Anvelope Maxxis Detonator 700x32c

§   Merida Scultura Endurance 6000 – 11.990 Lei

·       Echipare Shimano Ultegra

·       Transmisie 50-34T / 11-34T, 11 viteze

·       Roți Fulcrum Racing 700 DB

·       Anvelope Maxxis Detonator 700x32c

·            Merida Scultura Endurance 7000-E – 16.990 Lei

o  Echipare Shimano Ultegra Di2

o  Transmisie 50-34T / 11-34T, 11 viteze

o  Roți DT Swiss E1850 Spline DB23

o  Continental Grand Prix 4-Season; 700x32c

Specificații principale:

-          Ghidare internă a cablurilor prin Wire Port

-          Traversă seat stay detașabilă

-          Posibilitate de instalare aripi față-spate

-          Radiator Disc Cooler pentru frâne

-          Șa Merida Expert CC

-          Ghidon Merida Expert SL

-          Pipă Merida Expert CW

-          Tijă de șa Merida Expert

-          Ghidolină Merida Road Expert

-          Headset semi-integrat Merida 8151

-          Ax spate Merida Expert SL through-axle, cu imbus 6/4 mm inclus

-          Trusă de șa pentru multitool Merida

Greutăți:

-          Cadru carbon CF3 - 1,124 g, mărime M (cu micile accesorii incluse: ureche schimbător, punte seat stay, șuruburi suport bidon apă = 47,9 g)

-          Furcă carbon CF3 – 411 g (țeavă steerer netăiată)