Merida lansează noul gravel bike SILEX 2024!

 Bicicleta gravel este încă o nișă, nu doar la noi ci chiar în întreaga lume. Ce este mai exact bicicleta gravel? Pe scurt este un mtb mai ușor sau o cursieră mai robustă. Este combinația dintre cele două. Este compromisul care îți permite să pedalezi, eficient, pa majoritatea covârșitoare a suprafețelor.

 

Recent Merida a lansat noua versiune a gravel bike-ului Silex. Cu o istorie care începe în 2017, când a fost lansat primul Silex, bicicleta a devenit favorita celor care voiau să aibă o singură bicicletă „bună-la-toate”. După 6 ani de existență, era însă vremea unui upgrade. Desigur, dacă vrei performanță maximă pe fiecare disciplină în parte, atunci îți cumperi mtb pentru offroad, cursieră pentru asfalt, fat bike pentru zăpadă, enduro pentru mtb extrem și așa mai departe. Dacă însă ești ca majoritatea dintre noi și ții la buget și la spațiul ocupat în casă, atunci bicicleta care le poate face pe toate, suficient de bine, este un gravel bike.

 

Noua Merida Silex este complet diferită în ce privește designul cadrului. Dacă vechiul model insista mai mult pe înălțimea de încălecare, care trebuia să fie mică și optimizată pentru majoritatea cicliștilor, noua Silex are un design mai clasic. Însă cu toate că forma cadrului este diferită, geometria este doar cu puțin diferită, rămânând aceeași relaxată și optimizată pentru ture lungi.

 

Însă, chiar și așa, cu această geometrie, bicicleta este deosebit de performantă, chiar și la concursuri. Iar cel mai bun exemplu este Matej Mohoric, de la Bahrain Victorious, care a câștigat, nici mai mult nici mai puțin, decât Campionatul Mondial de Gravel, folosind exact noua Merida Silex!

 

Cadrul noii Silex acceptă acum anvelope și mai mari, de până la 45 mm lățime. Asta înseamnă și mai mult confort, Merida spunând că noua Silex este acum 60% proiectata pentru off-road, 30% pentru drumuri forestiere și 10% pentru asfalt, față de vechea Silex care era 50 cu 40 și cu 10%.

 

Cadrele, și la carbon și la aluminiu, vin echipate cu o serie întreaga de montanți în care poți instala genți pentru bagaje. Pe furcă ai acum câte trei montanți pe fiecare braț, fiind astfel posibil să transporte și mai multe bagaje.

 

Noua Merida Silex va fi disponibilă în România începând cu luna ianuarie 2024 prin rețeaua noastră de comercianți la prețurile de 14.690 lei pentru Merida Silex 7000, 10.490 lei pentru Merida Silex 4000, 11.490 lei pentru Merida Silex 700, 7.790 lei pentru Merida Silex 400 si 6.190 lei pentru Merida Silex 200.