Merida MATTS J24 Plus, excelent test realizat de Freerider.ro

La doar o zi dupa ce Off-road.cc a publicat testul bicicletei Merida MATTS J24+, revista românească de ciclism Freerider.ro a publicat propria recenzie a acestei biciclete pentru copii. Mtb-ul este deosebit pentru că este cu adevarat robust, fără a adăuga la greutate. Redactorii au măsurat-o la doar 10,55 kg, extrem de aproape de greutatea oficială dată de Merida.

test bicicleta copii merida matts j24 plus 04.jpg

„Este aproape la fel ca o bicicletă „de oameni mari””, spun redactorii Freerider, referindu-se la echipare, geometrie şi performanţe. „Noua MATTS J.24+ este potrivită chiar şi dacă cel mic are de gând să participe la concursuri”, continuă redactorii.

test bicicleta copii merida matts j24 plus 01.jpg

Merida J24+ este deosebită întrucât face parte din noua generaţia a mtb-urilor cu roţi Plus pentru copii. Asta înseamnă că în loc să aibă anvelope, să zicem de 24x1.95, aceasta are 24x2.4, un balon mare al anvelopei care ţine chiar loc şi de suspensie faţă. „Din teste am observat că la o greutate a copilului de aproximativ 30 kg, presiunea de maxim 1 BAR în roata faţă oferă o amortizare excelentă”, spun redactorii. Mai mult de-atât, la bicicletele pentru copii furcile cu suspensie sunt în general foarte slabe ca performanţe, ele practic doar adăugând bicicletei greutate.

test bicicleta copii merida matts j24 plus 09.jpg

„Junior tester-ul care s-a dat pe ea a apreciat-o în egală măsură”, încheie redactorii acest review. „Chiar dacă la vârsta de 9 ani e greu de scos ceva „feedback” util, juniorul nu s-a plâns de nimic în timpul plimbărilor şi ştim că cei mici mai degrabă îţi spun ce nu le place decât ce le place. Bicicleta a plăcut şi datorită componentelor bune pe care le şi poţi upgrada fără probleme, mulţumită geometriei care imprimă copilului o poziţie corectă, vizibilă în special la vârstă mai mare 10-11 ani, dar mai ales designului şi formei cadrului care-l ajută mult pe cel mic în timpul mersului”.

test bicicleta copii merida matts j24 plus 30.jpg

Recenzia a fost publicată în original în revista Freerider.ro şi poate fi citită în întregime aici. Bicicleta pentru copii Merida MATTS J24+ are preţul recomandat de 2.490 lei şi poate fi găsită în reţeaua noastră de comercianţi. Bicicleta este disponibilă cu cadru unisex în variantele de culori: verde, galben cu negru şi alb cu galben.