Merida ONE-FORTY 700 și Merida ONE-SIXTY 6000 câștigă premiile MBUK/Bikeradar Trail Bike of the Year respectiv Enduro Bike of the Year 2023!

 Încă de la lansarea celor două modele, Merida ONE-FORTY și Merida ONE-SIXTY, ambele biciclete au primit o mulțime de recenzii pozitive și premii, inclusiv distincția Design and Innovation și Gear of the Year. Au primit o serie întreagă de confirmări în privința conceptului geometriei progresive, specificațiilor bine gândite și comportament excelent pe trasee.

Ultima reușită a celor două biciclete este câștigarea marelui premiu „Bike of the Year” pe care orice marcă de biciclete și-l dorește, test realizat de revistele MBUK și Bikeradar, cu Merida ONE-SIXTY 6000 câștigând premiul „Enduro Bike of the Year”, iar Merida ONE-FORTY 700 premiul „Trail Bike of the Year”.

Întrecerea Bike of the Year este cel mai mare test de grup al anului, cu aproape 32 de biciclete testate în paralel și comparativ, de-a lungul mai multor categorii de probe.

Din câte știm noi, este pentru prima oară în istoria acestei întreceri când o singură marcă de biciclete, Merida mai precis, câștiga ambele categorii principale ale testului Bike of the Year.

Este un rezultat excelent pentru Merida ca marcă și confirmă cât de competitive, bine construite și bine gândite sunt mtb-urile Merida, în special ONE-SIXTY pentru enduro și ONE-FORTY pentru trail.

Iată ce a avut de spus MBUK despre Merida ONE-SIXTY 6000 când i-a acordat distincția Enduro Bike of the Year.

Merida-One-Sixty-6000.jpg

„Însă caracteristicile de la Merida au fost cele care, într-un final, ne-au cucerit – proporțiile, suspensia și sentimentul excelent pe care l-am avut pe ea. La cât de bine ne-am distrat și ne-am simțit când am chinuit-o pe cele mai dure trasee din Dolceaqua, derapând peste stânci colțuroase și făcând drifturi peste tot, a însemnat că Merida era predestinată să câștige”.

„One-Sixty nu ezită când situația devine extremă, dimpotrivă. Sentimentul că ești conectat cu ea, și geometria stabilă te fac să mergi și mai repede”.

„Geometrie impresionantă, suspensie echilibrată și echiparea decentă oferă, împreună, o foarte captivanta și performantă bicicletă”.

Iată ce a avut de spus MBUK despre Merida ONE-FORTY 700 când i-au acordat premiul Trail Bike of the Year.

Merida-One-Forty-700.jpg

„La deal Merida s-a remarcat drept lider. Trebuia să ne asigurăm că suspensia este blocata, însă chiar și cele mai delicate rotiri ale angrenajului se transformau în pedalări ferme, devenind astfel cea mai eficientă bicicletă pe urcare”.

„Pe coborâri, Merida iarăși a impresionat. Reach-ul lung, unghiul furcii moderat relaxat, anvelopele decente și furca masivă, dar confortabilă, alcătuiesc combinația ideală de componente pentru mers tare la vale. Poți regla One-Forty să fie genul de bicicletă precisă, vânând următoarea ieșire și lăsând suspensiile și anvelopele să facă restul de treabă. Însă poți și să sari peste o rădăcina apoi să derapezi pe câteva viraje, moment în care îți va mângâia egoul, lăsându-se ghidată pe linia pe care o alegi tu”.

„Formă excelentă, suspensie excelentă și excelentă valoare pentru preț, un pachet greu de învins”.

„Însă nu a fost nevoie de mult timp pentru a oferi premiul mtb-ului Merida One- Forty 700. O bicicletă pentru trail trebuie să urce la fel de bine cum coboară (pe trasee mai puțin dure, cel puțin), iar One-Forty fără îndoială face asta mai bine decât oricare bicicletă din test, oferind, în același timp, excelentă valoare pentru preț”.

Bicicletele Merida ONE-FORTY și Merida ONE-SIXTY sunt disponibile în România prin rețeaua noastră de comercianți la prețuri între 11.390 lei și 22.690 lei pentru ONE-FORTY și 13.790 lei și 16.990 lei pentru ONE-SIXTY, în funcție de echipare, componente și materialul cadrului, aluminiu respectiv carbon. Toate detaliile testului pot fi citite în publicația Bikeradar.