Merida prezintă noua Scultura Endurance GR pentru concursuri gravel

 Având ca bază de pornire populara cursieră Scultura Endurance, Merida lansează noua Scultura Endurance GR!

 

Câteva dintre cele mai importante caracteristici pe care se bazează Scultura Endurance au stat la baza desenării noii variante „GR”, o bicicletă de gravel, proiectată să poți participa cu ea la concursurile de profil, având spațiu amplu pentru anvelope mari și geometrie sportivă, dar optimă și pentru drumuri lungi.

 

Întrucât scena internațională a concursurilor de gravel este în plin avânt, era vremea ca și Merida să ofere o bicicletă compatibilă cu acest segment.

 

34.jpg

Merida oferea deja un gravel bike, în forma extrem de popularului SILEX, dar acesta este orientat mai mult spre ture și excursii de bikepacking ce durează una sau mai multe zile. Cu alte cuvinte are o geometrie mai “relaxată” și stabilă față de noua Merida Scultura Endurance GR, care este mai sportivă, manevrabilă și cu geometrie mai “agresivă”, mai apropiată de ciclocros.

 

Venind echipată cu componente specifice disciplinei gravel, anvelope rapide, dar pentru offroad și ghidon evazat pentru manevrabilitate îmbunătățită pe teren dificil, noua Scultura Endurance GR este gata să fie “aruncată” în concursuri așa cum o scoți din cutie, fără să aibă nevoie de alte upgrade-uri.

 

Noua Merida Scultura Endurance GR va fi disponibilă în două variante de echipare cu cadru din carbon (8000 și 5000) și o variantă cu cadru din aluminiu (500).

 

Diferențele și asemănările dintre bicicletele de șosea/gravel Merida sunt următoarele:

  • Merida Reacto și Merida Scultura sunt 100% pentru asfalt;
  • Merida Scultura Endurance este 90% pentru asfalt și 10% offroad;
  • Merida Scultura Endurance GR este 70% asfalt și 30% offroad;
  • Merida Silex este 30% asfalt și 70% offroad.

În România noua Merida Scultura Endurance GR va fi disponibilă începând cu sfârșitul lunii octombrie 2023.